>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Німеччина востаннє програвала в 1/4 фіналу ЧС 16 років тому

Чи повторить Франція подвиг Хорватії?

Німеччина востаннє програвала в 1/4 фіналу ЧС 16 років тому
Фото: EPA/UPG

Сьогодні в Ріо матчем Німеччина - Франція відкриється чвертьфінальна стадія ЧС.

Перед початком турніру Бундестім вважався ледь не головним претендентом на світову корону, а от шанси "триколірних" котирувалися не надто високо. Але під час мундіалю ролі команд змінилися. Німеччина не надто переконливо виглядала на груповому турнірі, а в матчі 1/8 фіналу проти Алжиру підопічні Льова схилили шальки терезів лише в овертаймі.

Франція ж в попередніх матчах навпаки продемонструвала класну атакуючу гру і забила 10 м'ячів у чотирьох матчах. Найбільше м'ячів за "галлів" забив Карім Бензема - 3 голи. У Німеччині найрезультативнішим гравцем є Томас Мюллер. На рахунку нападника "Баварії" 4 точні удари. Однак у розпорядженні Дешама є Рафаель Варан, який граючи за "Реал", наглухо закрив Томаса в півфіналі ЛЧ.

Не дивно, що напередодні матчу букмекери практично зрівняли шанси команд. На перемогу Німеччини можна поставити з коефіцієнтом 2,60, а на виграш Франції - 2,80. Нічия в основний час оцінена в 3,1.

Зазначимо, Бундестім доходив до чвертьфіналу на ЧС, починаючи з 1954 року. На трьох останніх мундіалях німці не вибували раніше півфіналу. Всього ж Німеччина зіграла на цій стадії чемпіонатів світу 13 матчів і зуміла здобути перемоги в 8 з них з 3 поразками (м'ячі 20-10). Всі програші в 1/4 фіналу німці зазнали в основний час від інших європейських команд: Югославії - 0:1 (1962), Болгарії - 1:2 (1994), Хорватії - 0:3 (1998).

Франція такою стабільністю похвалитися не може. Після перемоги на ЧС-1998 "галли" двічі не змогли вийти з групи. Але в 2006-му році "триколірні" фінішували другими.

19:00 - Німеччина - Франція (Ріо-де-Жанейро, "Маракана", суддя: Нестор Пітана, Аргентина)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram