>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Через брак команд першу і другу ліги можуть об'єднати, - Франков

У другій лізі залишилося всього 8 команд

Через брак команд першу і другу ліги можуть об'єднати, - Франков

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков розкрив деякі подробиці підготовки до нового сезону в нижчих українських лігах.

"Скільки клубів залишається у другій лізі?! Відповідаю: вісім за найоптимістичнішими підрахунками. Навіть за співвідношення населеності першої та другої ліг 16 і 10 - все одно не те! А тому природно, що в кулуарах активно обговорювалося і напевно буде пильно розглянуто варіант, коли всі клуби, які залишилися, зіллються в одну лігу, такий собі чемпіоншип. Можливо, з двома географічними групами - дозволяє заощадити на роз'їздах. В принципі, виглядає перспективно, тим більше що спортивний принцип у нинішніх умовах якщо і не помер ще, то дуже погано виглядає. Але, повторюся, слід дочекатися остаточного прояснення за кількістю команд.

Тут досить багато факторів, і не всі вони пов'язані безпосередньо з ПФЛ. Наприклад, ось вам ще схемка. Наскільки мені відомо, УПЛ дуже серйозно налаштована розглянути доцільність проведення в новому сезоні чемпіонату U-19. Якщо його скасують, то напевно залишиться кілька незадоволених клубів, аж ніяк не націлених позбавлятися від юнацьких команд. І тоді вони цілком можуть поповнити другу лігу горезвісними "двійками", яких нині залишилося двоє - "Динамо-2" і "Шахтар-3"! Так, все нове по суті добре забуте старе, але знову-таки - питання щодо планів Прем'єр-ліги", - написав Франков.

У Прем'єр-лізі також спостерігається недобір. Ймовірно, в наступному сезоні в елітному дивізіоні гратимуть лише 14 команд.

Зазначимо, що в минулі вихідні відбулися вибори президента ПФЛ. Мілетій Бальчос, який очолював організацію раніше, програв Сергію Макарову, який з 2010 року працював виконавчим директором ПФЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram