>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бразилія ледь не покинула ЧС

Жуліо Сезар виручив пентакампеонів

Бразилія у шаленому двобої прорвалася в ¼ фіналу. Чилі не заслуговував на виліт, але "Червоним" у вирішальний момент матчу не вистачило холоднокровності.

Фото: EPA/UPG

Перший тайм південноамериканського дербі вдався. Обидві команди не відсиджувалися "вдома", внаслідок чого моментів біля воріт обох команд було вдосталь. На 18 хвилині господарі мундіалю відкрили рахунок - Давид Луїс переправив м'яч у ворота після навісу з кутового. Ще до перерви Чилі зрівняв рахунок. Марсело обрізався на підступах до власного штрафного і Алексіс Санчес закотив м'яч у ворота - 1:1.

Після перерви темп у грі дещо впав. Обидві команди стали обережними, кількість моментів пішла на спад. У такій грі індивідуально сильніші бразильці створили три непогані моменти. Але удари Халка і Неймара потягнув Браво, а у ще одному епізоді Говард Вебб скасував взяття воріт Чилі: Халк допоміг м'ячу рукою.

В овертаймі Бразилія продовжувала тиснути, але останнє слово все-таки було за "Червоними". На 120 хвилині Пінілья з лінії штрафного влучив у поперечину.

У серії післяматчевих пенальті героєм всієї Бразилії став голкіпер Жуліо Сезар. Найдосвідченіший воротар в "лотереї" відбив два удари чилійців (плюс досвідчений Хара в останньому ударі влучив у штангу).

Фото: EPA/UPG

Його колега Браво впорався лише з "пострілом" Халка та змусив Вілліана пробити повз ворота. У підсумку, Бразилія, продемонструвавши посередню гру, йде далі.

Бразилія – Чилі 1:1 за пен. 3:2

Голи: Луїс, 18 – Санчес, 32

Пенальті реалізували: Луїс, Марсело, Неймар - Арангіс, Діас

Нереалізовані пенальті: Вілліан (мимо), Халк (воротар) - Пінілья (воротар), Санчес (воротар), Хара (штанга)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram