>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

1/8 фіналу ЧС: чилійський ребус для Бразилії та історичний день для Колумбії

У суботу в Бразилії гратимуть тільки південноамериканські команди

1/8 фіналу ЧС: чилійський ребус для Бразилії та історичний день для Колумбії
Фото: EPA/UPG

Сьогодні на ЧС в Бразилії відбудуться перші матчі 1/8 фіналу. Відкриють ігровий день збірні Бразилії та Чилі. Південноамериканське дербі пройде в Белу-Орізонті. Беззаперечним фаворитом майбутнього двобою є Бразилія. Так, букмекери не сумніваються в тріумфі господарів мундіалю: коефіцієнт на перемогу пентакампеонів складає всього 1,48. Тоді як перемога Чилі оцінюється в 6,2-6,75 (нічия в основному часі - 3,7).

У рамках ЧС суперники зіграли три матчі. Всі ігри виграла Бразилія. Чилі лише раз долала перший бар'єр плей-оф. На домашній першості світу "Червоні" в ¼ фіналу перемогли СРСР - 2:1. Всього Чилі тричі виходила в плей-оф: 1962, 1998 і 2010. У 1998-му і 2010 роках "Червоні" потрапляли саме на Бразилію - 1:4 і 0:3. Взагалі "Червоні" не можуть обіграти Бразилію ось уже 14 років - з моменту останньої перемоги у кваліфікації до ЧС-2002 (3:0).

Бразилія лише раз не змогла подолати 1/8 фіналу. На ЧС-1990 "селессао" зупинила Аргентина - 0:1.

До плей-оф обидві команди підійшли без кадрових проблем. Феліпе Сколарі, відомий своїм консерватизмом, зобов'язаний, на думку бразильських ЗМІ, поставити в "основу" Фернандіньйо. Екс-"гірник" класно вийшов на заміну в матчі проти Камеруну і цілком здатний додати атакам Бразилії креативу та гостроти: Пауліньйо, який грає на позиції Ферні, на ЧС не вирізняється. У Чилі під питанням участь в матчі Медела, який отримав мікротравму на тренуванні. Однак наставник "Червоних" Хорхе Сампаолі на передматчевій прес-конференції заспокоїв шанувальників Чилі: Гарі вже рветься в бій. Зазначимо, що Медель є ключовим виконавцем в чилійському ігровому малюнку. Гарі є центральним захисником в схемі "3-5-2". До слова, цією рідкісною моделлю гри зламала зуби Іспанія. Подивимося, як вдасться розгадати чилійський ребус Сколарі.

У другому матчі зустрінуться ще дві південноамериканські збірні - Колумбія і Уругвай. Фаворитами, безумовно, вважаються "кав'ярі", які на груповому етапі виграли три матчі. Вихованці аргентинця Пекермана демонстрували класний атакувальний футбол. Родрігес, Гутьєррес, Гуарін, Мартінес змусили забути про відсутність травмованого Фалькао, забивши 9 м'ячів у трьох іграх. А ось Уругваю така результативність і не снилася. "Небесно-блакитним" кожен гол дається насилу (4 м'ячі). Зірка ПСЖ Едісон Кавані наразі мовчить (1 гол з пенальті!), а Суарес дискваліфікований за свої пустощі в матчі з Італією. 

Цікаво, що Колумбія в 15 останніх матчах зазнала лише однієї поразки. І саме від Уругваю. В рамках відбору на ЧС "кав'ярі" поступилися в Монтевідео (0:2). А ось матч першого кола Колумбія виграла - 4:0.

Уругвай двічі у своїй історії виграв ЧС. Але було це дуже-дуже давно - в 1930-му і 1950 роках. Останнім часом "Небесно-блакитні" не тішать своїх шанувальників. На минулому мундалі команда Табареса посіла підсумкове 4 місце, але до 2010 року уругвайці лише на ЧС-1970 змогли вийти з групи.

Колумбія лише чотири рази до цього мундіалю брала участь у світових форумах. Груповий бар'єр "кав'ярам" підкорився лише раз - у 1990-му році (Камерун в додатковий час переміг південноамериканців в 1/8 фіналу). Настав час переписати історію?

19:00 – Бразилія – Чилі (Белу-Орізонті, "Мінейран", суддя: Говард Вебб, Англія)

23:00 – Колумбія – Уругвай (Ріо-де-Жанейро, "Маракана", суддя: Бйорн Куйперс, Нідерланди)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram