>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Боснія не зуміла вийти з групи на першому своєму ЧС і втратила тренера

Сушичу вказали на двері

Боснія не зуміла вийти з групи на першому своєму ЧС і втратила тренера
Фото: EPA/UPG

Ще один наставник вирішив піти зі збірної після невдалого виступу на ЧС. Сафет Сушич сьогодні оголосив про свою відставку з поста головного тренера збірної Боснії та Герцеговини. Місцева федерація футболу не стала продовжувати контракт з тренером, який вперше вивів збірну на мундіаль. На ЧС, нагадаємо, боснійці розчарували, тому що програли Аргентині та Нігерії.

"Матч зі збірною Ірану був останнім для мене на посаді головного тренера збірної Боснії. На жаль, більше я не буду працювати з командою. Мені шкода, що Боснія розчарувала уболівальників своїм виступом на Чемпіонаті світу. Упевнений, команда може стати кращою. Зараз саме час будувати новий колектив для того, щоб відібратися на чемпіонат Європи-2016. Мені нема на що скаржитися", - заявив Сафет.

Зазначимо, Сушич вважається кращим футболістом в історії боснійського футболу. Збірну Сафет очолив у 2010-му році. До Боснії 59-річний фахівець працював у Франції, Туреччини та Еміратах.

Нагадаємо, раніше свої посади покинули ще кілька тренерів національних команд, які не вийшли з групи на турнірі - Альберто Дзакероні (Японія), Сабрі Лямуші (Кот-д'Івуар) і Чезаре Пранделлі (Італія).

Також найближчим часом Карлуш Кейруш піде зі збірної Ірану. У "групу ризику" також входять Фінке (Камерун) і Халілходжіч (Алжир). Стівен Кеші, незважаючи на вихід Нігерії в плей-оф, ймовірно припинить співпрацю з "суперорлами". Тренер втомився від втручання функціонерів федерації в свою роботу і нібито вже погодився очолити ПАР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram