>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мутко: подивіться на Алжир - у нас таких футболістів немає

Росія хотіла, але не змогла

Мутко: подивіться на Алжир - у нас таких футболістів немає
Фото: EPA/UPG

Міністр спорту РФ Віталій Мутко висловився про виступ збірної Росії на ЧС-2014, де команда не змогла вийти в плей-оф.

"Говорити, що команда не намагалася або не хотіла, не можна. Трохи не пощастило: помилка прикра вийшла. По суті  алжирці теж нічого, крім стандартів, не створили.

Я не можу сказати, що ми провалилися на чемпіонаті світу - ми 12 років не грали на мундіалях. Ми побачили, який у нас рівень, здобули величезний досвід. Ну, якщо ми наразі на такому рівні, то що поробиш...

Подивіться, скільки у алжирців футболістів грають у провідних європейських клубах. У нас, на жаль, таких футболістів немає".

Зазначимо, що кілька років тому федерація футболу Алжиру провела масштабну селекційну роботу. Запрошення до збірної отримали практично три десятки футболістів з Франції, Англії, Іспанії, Італії, які народилися в Європі, але мають алжирське коріння. У результаті вдалося створити досить боєздатну команду. На ЧС в заявці збірної виявилося лише 2 футболісти, які народилися в Алжирі. Водночас Капелло зробив ставку на домашніх гравців. Росія виявилася єдиною збірною на мундіалі, укомплектованою виключно гравцями з місцевого чемпіонату.

Додамо, що за інформацією в англійських ЗМІ, Капелло отримує в Росії 6,6 млн євро за сезон. Більше, ніж Фабіо, на мундіалі ніхто не отримував.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram