>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Новинський припинив фінансування ФК "Севастополь"

Кримчани не гратимуть у чемпіонаті України

Новинський припинив фінансування ФК "Севастополь"
Фото: mk.ua

Вадим Новинський "закрив" футбольний клуб "Севастополь". У четвер спонсор і почесний президент клубу звернувся до вболівальників "Севастополя". Новинський повідомив, що його "Смарт-Холдинг" припиняє фінансування футбольного клубу. За його словами, це безпосередньо пов'язано з неможливістю для команди взяти участь в сезоні 2014-2015 років чемпіонату України.

Новинський пояснив, що можливість створити базу для клубу в іншому місті є, проте команда, насамперед, грає для своїх уболівальників, і він не хоче позбавляти Севастополь його спортивної гордості.

Також Новинський зазначив, що не виключає того, що в майбутньому ситуація може змінитися, однак зараз він передав право вирішувати долю клубу його президентові Олександру Красильнікову.

Нагадаємо, Новинський був на нещодавніх зборах президентів клубів Прем'єр-ліги, на яких повідомив, що "Севастополь" продовжить виступати в українському чемпіонаті. За словами бізнесмена, команда базуватиметься на материковій частині України (у пресі йшли розмови про Кривий Ріг). Цього тижня ФФУ видала кримчанам ліцензію на участь в УПЛ.

Додамо, що раніше Росія прийняла рішення закрити всі футбольні клуби в Криму, які брали участь у чемпіонаті України. На їх місці повинні виникнути нові клуби. Зокрема замість "Севастополя" було оголошено про створення СК ЧФ. Однак ФІФА заборонила РФС реєструвати нові клуби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram