>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кращий бомбардир Іспанії пішов зі сльозами на очах

Давид провів свій останній матч за "Фурію"

Кращий бомбардир Іспанії пішов зі сльозами на очах
Фото: EPA/UPG

У понеділок збірна Іспанії провела свій останній матч на мундіалі, розгромив Австралію - 3:0. Перший м'яч у цій грі провів 32-річний Давид Вілья. У середині другого тайму Дель Боске прийняв рішення замінити свого бомбардира. На лавці запасних Давид розплакався. Це був його останній матч за збірну!

"Я не знав, що це могла бути його остання гра. Розумію його розчарування.

Я порахував, що нам потрібно більше енергії в півзахисті, і ми повинні були випустити Мату. Тому я і вирішив зняти Вілью з гри", - сказав Дель Боске.

Зазначимо, що Вілья у складі "Фурії" виграв ЧЄ-2008 (ЧЄ-2012 нападник пропустив через травму) і ЧС-2010. Всього за збірну Давид провів 97 матчів і забив 54 голи (кращий бомбардир збірної). У фінальних частинах ЧС іспанець забив 9 м'ячів і відзначився на ЧС-2006 (Україна постраждала), ЧС-2010 і ось тепер на ЧС-2014.

Влітку форвард покине Європу: Давид до кінця року буде захищати кольори "Мельбурна", а потім перейде в щойно створений "Нью-Йорк Сіті".

Додамо, що Вілья гол у ворота Австралії забив п'ятою. Іспанські журналісти відзначають, що Давид став першим гравцем за 32 роки, який забив на ЧС п'ятою.

Останнім, кому це вдалося, був Бруно Пеццай. Гравець збірної Австрії забив п'ятою на чемпіонаті світу 1982 року, що проходив в Іспанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram