>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луганська "Зоря" вперше пробилася в Лігу Європи

23 червня луганчани дізнаються свого першого суперника в турнірі

Луганська "Зоря" вперше пробилася в Лігу Європи
Фото: yes-sport.ru

Луганська "Зоря" представлятиме Україну в Лізі Європи, повідомляє УЄФА. Луганчани замінили в турнірі донецький "Металург". Нагадаємо, за підсумками чемпіонату України путівку в ЛЄ завоював "Металург". Проте УЄФА через фінансові порушення виключив донеччан з єврокубків. В результаті, путівка дісталася "Зорі", яка фінішувала в Прем'єр-лізі слідом за "Металургом".

Зазначимо, у "Зорі" також були проблеми під час проходження ліцензування (клуб має борг перед своїм колишнім футболістом Лозінським), але УЄФА зрештою включила команду до офіційного реєстру учасників ЛЄ в сезоні 2014/15.

Для "Зорі" це буде дебют у ЛЄ. У своїй історії луганчани тільки раз брали участь у євротурнірах. Після перемоги на чемпіонаті СРСР 1973 року "Зоря" отримала право грати в Кубку чемпіонів. У першому раунді луганчани перемогли кіпрський АПОЕЛ (2:0, 1:0), а потім програли чехословацькому "Спартаку" (0:0, 0:1).

"Зоря" розпочне свій шлях з другої кваліфікації. Матчі відбудуться 17-і і 24-і липня (жеребкування - 23-го червня). Через складну ситуацію на сході України "Зоря", ймовірно, не зможе приймати своїх суперників в Луганську.

Нагадаємо, окрім "Зорі" в ЛЄ від України візьмуть участь "Металіст", "Динамо", "Чорноморець".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram