>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Колесніков став акціонером КХЛ

"Донбас" пішов, але обіцяв повернутися

Колесніков став акціонером КХЛ

КХЛ підтвердила, що "Донбас" не візьме участі в чемпіонаті-2014/15, а також повідомила, що чинні контракти гравців клубу "заморозять". Окрім того, "Донбас" придбає частку в ТОВ "КХЛ".

"Відомо, що політична та соціальна обстановка в Україні продовжує залишатися важкою і далекою від стабільності, а сам "Донбас" після того, як унаслідок пожежі серйозно пошкоджено арену "Дружба", тимчасово залишився без домашнього стадіону. Олександр Медведєв (президент КХЛ) і Борис Колесніков (президент "Донбасу") відзначили виняткову важливість участі "Донбасу" в КХЛ і цінність чемпіонату Континентальної хокейної ліги для спортивного і культурного життя регіону.

Детально обговоривши всі нюанси ситуації, що склалася, і оцінивши можливі шляхи її врегулювання, керівники клубу і ліги прийняли таке рішення:

"З метою збереження за ХК "Донбас" гарантованого місця у Континентальній хокейній лізі клуб входить до складу її акціонерів і отримує частку в ТОВ "КХЛ". У сезоне-2014/15 команда "Донбас" бере вимушену "спортивну академічну відпустку" терміном на один рік. Чинні зараз контракти хокеїстів і тренерів з "Донбасом" зафіксовано Континентальною хокейною лігою і "заморожено" на один рік. Для підтримки спортивної форми і розвитку професійної кар'єри гравцям "Донбасу" нададуть право укласти однорічні угоди з іншими клубами ліги", - йдеться в заяві КХЛ.

Нагадаємо, "Донбас", покинувши КХЛ, гратиме в чемпіонаті України. У середу в Києві створено нову професійну хокейну лігу, до якої увійшли 10 клубів.

Зауважимо, Андрій Назаров, який очолював донеччан минулого сезону, тренуватиме казахстанський "Барис". Покинули команду також Конєв, Сильницький, Кашпар, Робітайл, Кісканен, Дадонов. Решта гравців, швидше за все, також покинуть Донецьк - тримати дорогих виконавців у чемпіонаті України сенсу немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram