>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Іспанські ЗМІ: прощавай, велика Командо!

Дель Боске доведеться випити цю чашу до дна

Іспанські ЗМІ: прощавай, велика Командо!
Фото: EPA/UPG

Епоха збірної Іспанії завершилася! Програвши два стартові матчі на мундіалі, "Фурія" вибуває з турніру. Спортивні журналісти в Іспанії розділилися на два табори. Мадридські акули пера дякують збірній за щасливі 6 років, а ось каталонські критикують Дель Боске за його кадрові рішення.

Mаrca: "Це мало колись статися. Збірна Іспанії складає чемпіонські повноваження і вилітає з чемпіонату світу. Це був золотий час іспанського футболу, з двома титулами чемпіонів Європи (2008 і 2012) та перемогою на ЧС-2010. Логічно, що і в Бразилії вони були фаворитами. Іспанці чекали повторення південноафриканської казки, але... Звичайно, вболівальники розчаровані, але лаяти збірну ми не маємо права. Це люди, які принесли нам в останні шість років стільки хвилин радості і щастя, ми повинні поставитися до них з повагою і співчуттям. Відходить унікальне покоління, велична Збірна. Прощавай!".

AS: "М'яч після майже ідеального удару зі штрафного летів у ворота, але рукавички Браво збили його з правильного шляху. Чудеса фортуни - людина, яка в останній момент залишила "Челсі" без фіналу Ліги чемпіонів, яка забила найважливіший гол в історії іспанського футболу (Андрес Іньєста забив переможний м'яч на ЧС-2010), на цей раз не змогла врятувати свою команду. Це знак. Все проходить. Андрес Іньєста, на відміну від багатьох, пристойно виглядав у першому таймі і, як і всі, провалив другий. Дель Боске трохи змінив його позицію на полі в порівнянні з матчем проти Голландії, але півзахисник все одно відчував себе не в своїй тарілці. Це був уже не той гравець, якого ми всі знали. Це була вже не та збірна".

El Mundo Deportivo (Барселона): "Після поразки від Голландії нас намагалися переконати, що це лише нещасний випадок, що в матчі з Чилі все буде інакше. Тисяча і одне оптимістичне послання, але все даремно. Дель Боске покінчив з усіма суперечками щодо ігрового стилю, зробивши ставку на дальні удари. Але при цьому залишив у запасі одного з головних майстрів у цій справі - Хаві, так само як і Піке. Замість них з'явилися Педро і Хаві Мартінес. Ця схема повинна була додати винахідливості в атаці і надійності в обороні, але пропрацювала вона всього 80 секунд. Саме стільки часу знадобилося чилійцям, щоб створити перший небезпечний момент біля воріт Касільяса".

Sport.es (Барселона): "Невже не було очевидно, що ця збірна успішна, поки перемагає "Барселона"? Поки синьо-гранатові були на висоті, жила і ця команда. Психологічна і фізична втома каталонського клубу вбила і національний колектив. Навіть просто порівняйте враження від виступу "червоної фурії" та підопічних Мартіно. Нічого спільного не знаходите? Футболісти, яким не вистачає мотивації, які насилу розуміють один одного і розсипаються при найменшому подиху суперника. Все, як було в "Барсі".

El Mundo: "Дель Боске, зрозуміло, несе повну відповідальність за те, що трапилося. З самого першого матчу було зрозуміло, що команді не вистачає енергії - це було видно і з фізичного, і з психологічного стану гравців. Стовпи збірної - такі, як Хаві, Касільяс, Хабі Алонсо - схоже, всі їхали в одному поїзді по дорозі з Відня до Ріо, транзитом через Йоганнесбург і Київ. Тільки у поїзда цього були зашторені вікна, і хлопці не бачили, що за вікном змінюється світ, йде час. Так вони і приїхали на цей чемпіонат світу зі своїми уявленнями про життя, зі своїми вимогами до себе, які вже давно не відповідають дійсності. Це не завжди видно зовні, але має бути очевидно всередині колективу. Те, що на це ніхто не звернув уваги, очевидно, недопрацювання головного тренера".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram