>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА може покарати Росію та Хорватію за "нацизм" на бразильських стадіонах

Представники FARE не сплять

ФІФА може покарати Росію та Хорватію за "нацизм" на бразильських стадіонах

ФІФА може покарати збірні Росії, Бразилії, Мексики та Хорватії за поведінку вболівальників під час матчів чемпіонату світу з футболу в Бразилії - аж до зняття очок.

Інспектори FARE, які стежать за поведінкою фанатів на матчах, повідомили ФІФА про скандування нецензурних та образливих речівок уболівальниками збірних Бразилії та Мексики.

Також повідомояється, що російські фанати під час матчу групового етапу з командою Південної Кореї (1:1) вивісили на трибунах банер із зображенням кельтського хреста, яким користуються неонацисти, а хорватські вболівальники під час зустрічі зі збірною Бразилії 12 червня (1:3) використали зображення герба фашистського режиму часів Другої світової війни.

"Здається, що вболівальники деяких збірних привезли свою ненависть на інший кінець світу. Ми мусимо негайно реагувати на це. Рівень гомофобної лайки на деяких матчах абсолютно неприйнятний. Треба відреагувати на це якомога швидше, поки ситуація не вийшла з-під контролю", - заявив виконавчий директор FARE Піару Поуар.

Збірним Бразилії та Мексики, ймовірно, висловлять попередження за те, що класифікуватимуть як перше порушення, передбачене дисциплінарним кодексом ФІФА. А ось Росія і Хорватія (як "рецидивісти") можуть зіткнутися із загрозою позбавлення очок, повідомляє англійська преса.

Нагадаємо, раніше ФІФА усунула від ЧС капітана Хорватії Шимуніча за нацистське гасло. Йосип на стадіоні в Загребі, після виходу своєї команди на мундіаль, прокричав у мікрофон "За Батьківщину!". Вболівальники йому відповіли: "Готові!". Вітання "За Батьківщину - Готові" використовував хорватський пронацистський режим, який правив країною під час Другої світової війни. Тому 35-річний захисник до Бразилії не полетів.

Постраждала від FARE й Україна. Представники організації свого часу зафіксували у Львові на матчі Україна - Сан-Марино, як українські фанати скандували нацистські та расистські гасла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram