>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Сьогодні Клозе замахнеться на рекорд Роналдо

На ЧС-2014 відбудеться черговий матч першого туру

Сьогодні Клозе замахнеться на рекорд Роналдо
Фото: EPA/UPG

Відкриється "день" у Сальвадорі, де зустрінуться збірні Португалії та Німеччини. Безумовно, це центральне протистояння всієї групи. Зазначимо, що Португалія тільки раз змогла перемогти Бундестім. Водночас німці здобули 5 перемог у 9 іграх. Останній раз суперники зустрічалися на Євро-2012. У Львові Німеччина здобула мінімальну перемогу.

У цій грі 32-річний Мирослав Клозе може стати кращим бомбардиром фінальних частин ЧС. Для цього німецькому форварду необхідно зробити дубль: в активі бразильця Роналдо 15 точних ударів, у Миро - на гол менше.

В іншому матчі групи США спробує вперше у своїй історії не програти Гані. "Янкі" тричі зустрічалися з "Чорними зірками" і всі три матчі програли. Останній раз Гана образила американців на ЧС-2010: у ПАР африканці здобули мінімальну перемогу в 1/8. Зазначимо, що "Чорні зірки" брали участь лише в двох мундіалях, але обидва рази примудрилися пробитися в плей-офф.

У ще одному матчі дня зіграють збірні Нігерії та Ірану. Для представників азіатської асоціації це буде 10-й мат у фіналах ЧС: 1 перемога при 6 поразках. А от на рахунку "СуперОрлів" 14 поєдинків (4 перемоги, 8 поразок). Нігерія та Іран раніше зустрічалися лише раз. У 1998-му році в товариському матчі сильнішими виявилися африканці. Цікаво, що в рейтингу ФІФА збірні знаходяться по сусідству: Іран займає 43-тє місце, Нігерія - 44. Букмекери віддають перевагу "СуперОрлам": 2,3 проти 3,8 (нічия - 3,3).

Нагадаємо, в першому матчі цієї групи Аргентина перемогла Боснію.

19:00 – Португалія – Німеччина (група G, Сальвадор, "Фонте Нова", суддя: Мілорад Мажич, Сербія)

22:00 – Іран – Нігерія (група F, Курітіба, "Байшада", суддя: Карлос Вера, Еквадор)

01:00 – Гана – США (група G, Натал, "Арена дус Дунас", суддя: Юнас Ерікссон, Швеція)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram