>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" може грати матчі ЛЧ у Києві чи Львові

Відступати "гірники" не збираються

"Шахтар" може грати матчі ЛЧ у Києві чи Львові
Фото: shakhtar.com

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін ще не знає, де "гірники" прийматимуть своїх суперників по чемпіонату України. Про це функціонер заявив на прес-конференції на "Донбас Арені":

"Позавчора у нас була зустріч з президентом клубу Рінатом Ахметовим, де підіймалося головне питання: яка ж доля "Шахтаря". Це те питання, яке цікавить, я думаю, сьогодні всіх. Президент дав чітку і однозначну відповідь. Ми розуміємо, що сьогодні на Донбасі ллється кров. Ми розуміємо, що ділова активність міста фактично паралізована. Знаєте, щоб побудувати гарну команду, потрібні роки. А втратити її можна за один момент. Сьогодні ми всі розуміємо, що "Шахтар" - це обличчя Донецька, символ Донбасу. Тому нам з вами потрібно зробити все можливе і неможливе, щоб, насамперед, повернути мир на Донбасі, щоб зупинити кровопролиття. Для цього необхідно сісти за стіл переговорів.

Ви можете поставити запитання: "А що станеться, якщо ситуація не зміниться?" Таке ж питання ми поставили і президенту клубу. Він відповів, що навіть не хоче думати, що ми будемо грати не на "Донбас Арені". Але якщо це відбудеться, то, перш за все, клуб повинен забезпечити гідний рівень життя і тренувань для команди. Стосовно того, де грати. Це питання, знаєте, дуже чутливе. Його потрібно буде однозначно обговорювати з уболівальниками. Якщо говорити конкретно про клуб, то наші завдання залишаються такі ж амбітні, які і були. Тобто: вигравати чемпіонат, Кубок і якнайдалі просуватися в Лізі чемпіонів.

Я вам не можу зараз відповісти чітко, де саме команда гратиме. Буде дискусія з нашими вболівальниками. Де вони скажуть - там ми грати і будемо.

Нам також доведеться відштовхуватися ще й від вимог УЄФА, який на сьогодні поки позначив тільки два міста: Львів і Київ. Маються на увазі матчі Ліги чемпіонів. Якщо УЄФА піде далі і запропонує інші варіанти - тоді, відповідно, спектр стадіонів збільшиться. Тоді будемо вибирати. Але все ж ми сподіваємося, що до 26 липня ситуація докорінно зміниться".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram