>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Група D: Італія ідеально зіграла проти Англії, Коста-Рика побила фаворита

Пірло і Балотеллі у своєму репертуарі

Перша сенсація ЧС! Коста-Рика беззаперечно обіграла зіркових уругвайців. Пропустивши в першому таймі гол із пенальті (Лугано красиво впав під час навісу зі штрафного), за рівної гри костариканці зуміли вибухнути після перерви. Найкращим гравцем матчу визнано Жоеля Кемпбелла. Форвард грецького «Олімпіакоса» мало не сам переграв усю уругвайську оборону. Зоряні форварди Уругваю Кавані і Форлан без травмованого Суареса провели посередній матч. На 90 хвилині захисника Уругваю Перейру, який улаштувавши невеличку бійку, видалили. Це перша червона картка на ЧС!

Фото: EPA/UPG

Зазначимо, що Коста-Рика здобула першу з 2002 року перемогу на ЧС: 2006 року «Лос Тікос» програли всі три матчі групового етапу, а мундіаль 2010 року збірна пропустила.

2002 року Коста-Рика в першому турі виграла в Китаю, потім зіграла внічию з Туреччиною і зазнала розгрому від Бразилії (2:5). Уругвай, нагадаємо, на минулому ЧС фінішував четвертим.

У центральному матчі дня Італія мінімально перемогла Англію. Обидві команди показали хороший футбол. Англійці, від яких усі очікували нудного футболу, несподівано продемонстрували доволі яскраві атаки. «Леви» створили біля воріт Сірігу 7 відмінних моментів (Стерлінг, Старридж, Бейнс, Барклі), але реалізували лише один: Стерлінг, Руні і Старридж розіграли блискавичну контратаку.

Однак «Скуадра Адзурра» все ж була сильнішою. Насамперед тактично. Підопічні Пранделлі провели чи не ідеальний матч. Граючи в неспішній манері (Пірло!!!), італійці «задушили» суперника у своїх чіпких обіймах. У першому таймі класним ударом здалеку рахунок відкрив Маркізіо. А на 50 хвилині ідеальний навіс Кадреви замкнув Маріо Балотеллі.

Фото: EPA/UPG

Зазначимо, що 93,2% передач збірної Італії були точними. Це найкращий показник в історії чемпіонатів світу. 108 передач зробив Андреа Пірло - більше, ніж будь-хто на ЧС-2014. 95 відсотків його пасів були точними. Підопічні Ходжсона також показали високу «культуру пасу» - 90,8%. Це найвищий показник за всю історію виступів команди на ЧС (рахують із 1966 року).

До слова, Італія перервала 10-матчеву безпрограшну серію Англії на групових етапах чемпіонатів світу. Востаннє англійці програвали в групі 1998 року - тоді вони поступилися Румунії.

У другому турі Англія битиметься з Уругваєм, а Італія спробує поставити на місце Коста-Рику.

Уругвай – Коста-Рика 1:3

Голи: Кавані, 24 (з пенальті) – Кемпбелл, 54, Дуарте, 57, Уренья, 84

Італія – Англія 2:1

Голи: Маркізіо, 35, Балотеллі, 50 - Старридж, 37

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram