>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс: 16 команд в УПЛ? Ми не хотіли ображати колег

Практично половина клубів еліти має проблеми, але боси вирішили нікого не "страчувати"

Суркіс: 16 команд в УПЛ? Ми не хотіли ображати колег
Фото: fcdynamo.kiev.ua

Сьогодні в Києві на зборах власників та керівників клубів Прем'єр-ліги було прийнято рішення, що у наступному сезоні в елітному дивізіоні гратимуть 16 команд. Нагадаємо, дирекція ПЛ пропонувала босам клубів зменшити лігу до 12 команд. Президент "Динамо" Ігор Суркіс так прокоментував це рішення:

"Скажу чесно: я боявся, що сьогодні доведеться когось стратити і голосувати за 12 команд у Прем'єр-лізі. Але все пройшло інакше - ніхто не хотів ображати колег. Тепер найголовніше - почати чемпіонат і закінчити його в такому ж складі.

Ми не можемо нікого виганяти з Прем'єр-ліги не за спортивним принципом, але і за вуха притягувати нікого немає сенсу. Безумовно, якщо буде 15 команд - це ненормально, тому що будуть паузи в чемпіонаті. Але і виганяти когось ми не маємо права. Всі основні питання ми вислухали, тепер нам потрібно почекати десять днів, коли все остаточно проясниться. Зараз же ясно, що чемпіонат не буде складатися з дванадцяти команд, також визначені терміни турніру. Якщо хочете знати думку, то буде або 16 команд, або 14 - я в цьому практично впевнений.

Особисто мене обурило запитання про фінансові гарантії клубів. Мені пропонують дати гарантію в п'ять мільйонів доларів, але це - місячний бюджет клубу. Який сенс у таких гарантіях? Я заплачу зарплату і що тоді? Мене такий підхід навіть трохи ображає".

Нагадаємо, зараз участь в елітному дивізіоні підтвердили 15 команд. Зокрема, і "Севастополь". Власник клубу Вадим Новинський заявив, що його клуб буде грати в чемпіонаті України. Але в якому місті буде базуватися команда незрозуміло. Також невідомо, де гратимуть п'ять команд з Донецької та Луганської областей ("Шахтар", "Металург", "Олімпік", "Іллічівець", "Зоря"). Є проблеми і у "Карпат", "Говерли" та "Волині", які через борги перед футболістами можуть не пройти ліцензування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram