>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Полтавська "Ворскла" замінить клуби з Донбасу в Лізі Європи

"Металург" і "Зоря" не пройдуть ліцензування

Полтавська "Ворскла" замінить клуби з Донбасу в Лізі Європи
Три года назад полтавчане уже играли в еврокубках
Фото: www.vorskla.com.ua

Луганську «Зорю» можуть виключити з єврокубків. Вибити луганчан із Ліги Європи може колишній захисник команди Євген Лозинський. Футболіст виграв справу проти «Зорі» в CAS, але луганчани ще не розрахувалися.

Про ситуацію розповів юрист Ілля Скоропашкін:

«Євген Лозинський перейшов у Луганськ з київської «Оболоні», де був капітаном. Незабаром Жені дали зрозуміти, що в «Зорі» не розраховують на нього і що він може шукати нову команду. Лозинського перевели в дубль, який тренується на дуже жорсткому полі. А за станом здоров'я в Жені була складна операція, металеві конструкції в коліні, йому не можна було тренуватися на твердих покриттях. Потрібні були особливі умови для тренувань. У дублі сталося загострення, Лозинського викликали в медичний комітет ФФУ і підписали діагноз - «непридатний до професійного спорту». На цій підставі Женю звільнили із «Зорі», хоча в нього залишалося два роки контракту. Ми пішли безпосередньо до Лозанни. Там визнали розірвання контракту незаконним. Присудили виплатити Жені компенсацію.

Рішення Лозанни набуло чинності ще 31.12.2013 року. Лозинський чекає на виплати вже півроку. Я сповістив усі інстанції про невиконання «Зорею» рішення Лозанни, але комітет з атестації футбольних клубів на це питання взагалі ніяк не реагує».

Нагадаємо, раніше УЄФА виключив з ЛЄ донецький «Металург». Донеччани до кінця не розрахувалися з румунською «Глорією» за трансфер Мораеса. Таким чином, від України в ЛЄ може взяти участь «Ворскла», яка зайняла 8 місце.

Зазначимо, борги перед футболістами також мають «Говерла», «Карпати» і «Волинь». Григорій Суркіс вже зазначив, що УЄФА може відібрати у ФФУ право на атестацію футбольних клубів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram