>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" випередило "Шахтар" за кількістю гравців на ЧС

Жоден футболіст "Дніпра" до Бразилії не полетить: Калинич і Стринич опинилися поза хорватською заявкою

"Динамо" випередило "Шахтар" за кількістю гравців на ЧС
Фото: EPA/UPG

Українську Прем'єр-лігу на чемпіонаті світу в Бразилії представлятимуть 9 футболістів. Найкраще представлено київське «Динамо». Відразу чотири "динамівці" потрапили в остаточні заявки своїх збірних на мундіаль. Йдеться про хорватів Домагоя Віде, Огнена Вукоєвича, португальця Мігеля Велозу і голландця Джермейна Ленса. Цей список цілком міг поповнити Браун Ідейє. Але нападник побив горщики з нігерійською федерацією і не полетить у Бразилію.

Донецький «Шахтар» буде представлений на Мундіалі трьома футболістами. Без Даріо Срни й Едуардо важко уявити збірну Хорватії (загалом чотири хорвати грають в УПЛ), а Бернард спробує пробитися у збірну Бразилію. Зазначимо, що збірні Бразилії та Хорватії потрапили в одну групу (також у квартеті А гратимуть Камерун і Мексика).

Також на мундіалі гратимуть футболісти «Зорі» та «Волині». Луганчан у Бразилії представлятиме захисник Тоні Шунич, який грає за Боснію. А від «Волині» на мундіаль полетить нігерієць Майкл Бабатунде.

Найбільше футболістів у Бразилію делегувала мюнхенська «Баварія» - 15. На одного гравця менше відправив «Манчестер Юнайтед». «Барселона» і «Челсі» - по 13.

Англійська Прем'єр-ліга представлена наймасовіше - 120 футболістів. На другому - Серія А (83 футболісти), замикає трійку Бундесліга (76 футболістів). Іспанську Прімеру представлятимуть 66 футболістів. Представників російських клубів на ЧС-2014 буде 34.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram