>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українкам заплатили преміальні за медалі на сочинській Олімпіаді

Підгрушна, сестри Семеренко і Джима отримали гроші за "хорошим курсом"

Українкам заплатили преміальні за медалі на сочинській Олімпіаді

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак заявив, що українські біатлоністки отримали преміальні за дві олімпійські медалі ("золото" в естафеті та "бронза" у Віти Семеренко). Нагадаємо, раніше повідомляли, що українки обіцяних грошей так і не отримали. У російських ЗМІ навіть з'явилася інформація, що сестри Семеренко, образившись на чиновників, вирішили перебратися до Росії. Але пізніше українки спростували цю "інформацію".

"Можу сказати, що всі гроші дівчатам і тренерам перераховані, причому, за хорошим курсом: 11,75 грн./дол., а не 10 грн./дол., якби виплата відбулася після повернення з Олімпіади. Тому з боку держави це питання благополучно закрито.

Що стосується додатково обіцяних подарунків, то це питання не державних структур. Єдине - зі слів Сергія Бубки, чиновники Адміністрації президента під час Ігор в Сочі пообіцяли квартиру Віті Семеренко. Але офіційно таку обіцянку нічим не підкріплено, а тих чиновників вже немає в Києві. Але ми працюємо зі спонсорами, щоб наші дівчата не були ображені.

Зокрема, Юлії Джимі подарували автомобіль прямо під час прес-конференції з приводу початку нового сезону. Я особисто їздив в Суми і зустрічався і з мером міста, і з головою облради, і зараз вирішується питання про виділення квартир для Віти і Валі Семеренко, а також їх тренера Григорія Шамрая. І я на 99% впевнений, що найближчим часом це відбудеться. Також сестрам Семеренко вже досить давно були обіцяні земельні ділянки, але через деякі технічні нюанси виділення землі не відбулися. Але, наскільки мені відомо, два дні тому відбулася сесія міськради, на якій і це питання було вирішено позитивно. Чесно скажу, я навіть не очікував, що в умовах такої кризи дівчата отримають все, що належить, і навіть трохи більше. Адже, окрім олімпійських призових, це і квартири, машини, комплекти меблів, призові від банку... Думаю, багато зарубіжних спортсменів можуть позаздрити такій увазі", - розповів Бринзак.

Зазначимо, за "золото" в естафеті біатлоністки мають отримати по 125 тисяч доларів, а Віта Семеренко - ще 55 тисяч доларів за особисту "бронзу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram