>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У КХЛ задумалися про створення "азіатського" ​​дивізіону

Китайські, японські та корейські клуби чекають в Росії

 У КХЛ задумалися про створення "азіатського" ​​дивізіону

Голова ради директорів КХЛ Геннадій Тимченко запевнив, що ліга зацікавлена у розширенні в бік Азії. За словами функціонера, якщо азіатський хокей буде правильно розвиватися, то згодом можна створити дивізіон, у якому виступатимуть китайські, японські і корейські клуби.

"Днями ми розмовляли з президентом IIHF Рене Фазелем. Він запропонував нам більш серйозно подивитися у бік східного напрямку розвитку КХЛ у зв'язку з тим, що я тепер займаюся російсько-китайським діловим співробітництвом. Зараз там є осіб 500, які грають у хокей. На півтора мільярди населення це, звичайно, небагато. Але якщо уважно поставитися до розвитку хокею в Азії, то з часом можна створити цілий дивізіон КХЛ, до якого можуть увійти китайські, корейські та японські клуби", - розповів Тимченко.

Зазначимо, що зараз в КХЛ виступають дві команди з тихоокеанського регіону Росії - "Амур" (Хабаровськ ) та "Адмірал" (Владивосток).

Нагадаємо, в наступному сезоні КХЛ поповнять "Йокеріт" (Фінляндія) та "Лада" (Тольятті). Також, імовірно, з'явиться хокейна команда і у Сочі. Стукають у двері і Норвегія з Польщею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram