>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мутко нарахував в Криму 6 футбольних клубів

У російському елітному дивізіоні кримчан не чекають

Мутко нарахував в Криму 6 футбольних клубів
Виталий Мутко
Фото: www.olimp2012.net

Міністр спорту Російської Федерації Віталій Мутко поділився думкою про включення клубів з колишніх міст України до складу Російського футбольного союзу. За словами функціонера, до складу союзу увійдуть шість представників півострова, а рішення про те, в яких лігах ці клуби виступатимуть, буде прийнято пізніше.

"Зараз йде загальний процес адаптації клубів Криму і Севастополя до складу Російської Федерації. Наскільки я знаю, там близько шести клубів зареєстровано, вони стануть членами РФС. А далі будемо дивитися: є питання про атестацію цих клубів, потрібно буде розуміти, якого рівня ці клуби і в якій лізі вони виступатимуть. У нас для кожної ліги є конкретні вимоги, тому якій лізі вони відповідатимуть, в тій і виступатимуть", - заявив Мутко.

Зазначимо, що в українській Прем'єр-лізі раніше виступали "Таврія" та "Севастополь". Однак через фінансові проблеми обидва клуби навряд чи зможуть грати в російській еліті: клуби зараз шукають нових спонсорів (Фірташу і Новинському кримські клуби перестали бути цікавими). "Титан" з Армянська, який виступав у першій українській лізі, готовий заявитися у другий російський дивізіон. Більше професійних футбольних клубів на півострові немає. Можливо, Мутко в свою шістку включив молодіжні команди "Таврії" і "Севастополя", а також "Перлину" з Ялти, яка була виключена з ПФЛ півтора року тому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram