>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Беленюк: Україна за перемогу на ЧЄ ще не заплатила

У Міністерстві спорту грошей немає

Беленюк: Україна за перемогу на ЧЄ ще не заплатила
Фото: xsport.ua

Український борець Жан Беленюк заявив, що за перемогу на чемпіонаті Європи він досі не отримав премій від федерації:

"Грошей немає... Але ви ж розумієте, це не через те, що прийшов новий міністр і грошей не хоче давати. У нас їх в країні немає, і навіть якщо б уряд не змінився, все одно не було б. Тому потрібно дивитися не по тому, що сталося за ці три місяці, а по тому, що буде, коли ситуація в країні вирівняється. Зараз так: всім погано. Навіть олімпійським чемпіонкам Сочі премій не дали. Мені ось премій жодних не дали досі від федерації за перемогу на чемпіонаті Європи.

Розмір премії? А я не знаю. І не дізнавався. Але не дали нічого, а повинні були дати. Коли я два роки тому посів третє місце на чемпіонаті Європи-2012, виплатили. Але проблеми почалися ще рік тому - ще за минулої влади. Тобто це не через Майдан. Зараз пройшли вибори президента - там вже і буде видно, можливо, і на спорт якісь гроші виділятимуться.

Але наразі нічого не виділяється. Торік у нас було шість зборів з січня до червня. Тобто за шість місяців - шість зборів. А цього року - тільки два".

Нагадаємо, 6-го квітня Беленюк став чемпіоном Європи з греко-римської боротьби. У фінальній сутичці в категорії до 85 кг Жан здолав фінського борця Рамі Хієтаніємі.

Фінальний поєдинок став справжньою мукою для Жана. На початку другого періоду, за рахунку 2:0 на користь українця, у нього з'явилося розсічення. Беленюку обмотали голову пластиром, і він продовжив сутичку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram