>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федун довірить "Спартак" швейцарському "Ілюзіоністу"

Якіну стало тісно на батьківщині

Федун довірить "Спартак" швейцарському "Ілюзіоністу"
Фото: EPA/UPG

Московський "Спартак" знайшов нового тренера в Швейцарії. Мурат Якін уже прибув до Москви і сьогодні повинен підписати контракт (за схемою "2+1") з російським клубом.

Асистентом 39-річного Якіна буде 52-річний Сергій Горлукович (екс-захисник "Спартака", збірних СРСР і Росії). З ним підпишуть угоду на той самий термін. Зазначимо, що Горлукович знає німецьку мову, якою говорить Якін (росіянин з 1990 по 1995 рік виступав у Німеччині).

Мурат Якін - відомий у минулому півзахисник збірної Швейцарії, "Базеля", "Грасхопперса" і "Штутгарта". Мурат вважався найсильнішим футболістом Швейцарії 90-их років. У пресі його часто називали "Ілюзіоністом".

Тренерську кар'єру розпочав у 2006-му році. Спершу працював головним тренером в "Конкордії" (Швейцарія). Пізніше працював у "Грасхопперсі", "Туні" і "Люцерні". У 2012-му році Мурат очолив "Базель". Під його керівництвом команда двічі вигравала чемпіонат Швейцарії, а також непогано виступала в єврокубках. Зокрема в цьому сезоні "Базель" дістався до ¼ Ліги Європи, а навесні минулого року вибив наш "Дніпро" з турніру.

Зазначимо, раніше на тренерський пост "Спартака" сватали Сьоміна, Петреску і Луческу. Торік москвичів очолював Валерій Карпін. Навесні тренера звільнили. За підсумками сезону "Спартак", який вважався претендентом на "золото", фінішував на 6-му місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram