>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу пропонує скоротити Прем'єр-лігу до 12 команд

Містер пропонує грати в два етапи

Луческу пропонує скоротити Прем'єр-лігу до 12 команд
Фото: EPA/UPG

У наступному сезоні в елітному українському дивізіоні навряд чи братимуть участь 16 команд: київський "Арсенал" припинив існування ще восени, у вільне плавання, ймовірно, підуть кримчани ("Таврія" і "Севастополь"), а з першої ліги поповнення немає.

Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу пропонує свій вихід із ситуації:

"Думаю, не буде великої біди, якщо в Прем'єр-лізі залишиться тільки 12 команд, зате готових гарантовано зіграти в турнірі від початку і до кінця. У минулій першості крім топ-п'ятірки команд я б виділив "Металург", "Зорю" і "Ворсклу", в якій я б особливо відзначив прогрес молодого тренера Василя Сачка. Як бачите, є вісім команд, здатних працювати в чемпіонаті України на інтригу.

Що стосується формули, то мені вона видається такою: на першому етапі матчі в два кола (22 зустрічі у кожного клубу), потім розподіл на дві шістки - і знову в два кола (ще по 10 матчів). При цьому перша шістка команд розігрує медалі та путівки в єврокубки, друга - бореться за збереження прописки в елітній лізі. Нижчий дивізіон можна обмежити тільки першою лігою, але розбити її за територіальною ознакою на три групи. Припустимо, по 18 команд у кожній групі, де компактність дозволить суперникам добиратися один до одного на автобусах. Мені здається, 54 професійні команди у другому за ранжиром у дивізіоні цілком достатньо для країни, економіка якої переживає не кращі часи. Три переможці груп за підсумками сезону або безпосередньо змінюють трьох невдах у Прем'єр-лізі, або - за результатами стикових матчів. Тут можливі варіанти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram