>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Московський ЦСКА вдруге поспіль став чемпіоном Росії

Пітерський "Зеніт" знову фінішував другим, а "Спартак" залишився без єврокубків

Московський ЦСКА вдруге поспіль став чемпіоном Росії
Фото: pfc-cska.com

У четвер відбулися матчі останнього туру в російській Прем'єр-лізі. У «золотому» поєдинку ЦСКА мінімально переміг «Локомотив». Єдиний м'яч у грі забив Зоран Тошич, скориставшись помилкою Чорлуки.

Перемога над конкурентом дозволила армійцям стати чемпіонами другий сезон поспіль (усього ЦСКА ставав чемпіоном Росії 5 разів). Зазначимо, що восени підопічні Леоніда Слуцького відставали від лідера - «Зеніту» - на 11 очок, а за 10 турів до кінця - на 9. Але чудовий фінішний спурт (10 перемог поспіль) дозволив ЦСКА випередити і «Локо», і «Зеніт».

Поразка від ЦСКА відкинула «Локо» на третє місце. Команда Леоніда Кучука довго йшла в лідерах, але на кінцівку «залізничникам» сил не вистачило. Вагомий внесок у завоювання бронзових медалей вніс і Тарас Михалик. Зазначимо, що в минулому сезоні «Локо» фінішував на 9 місці.

Друге місце зайняв пітерський «Зеніт», без проблем перегравши «Кубань» у Краснодарі.

Таким чином, ЦСКА і «Зеніт» будуть представляти Росію в Лізі чемпіонів. «Локомотив», «Динамо», «Краснодар» і «Ростов» (володар Кубка Росії) гратимуть у Лізі Європи.

Прем'єр-лігу покинули «Анжі» і «Волга». «Том» і «Крила Рад» гратимуть стикові матчі з командами першого дивізіону за право залишитися в еліті.

ЦСКА – «Локомотив» – 1:0

Гол: Тошич, 46

«Кубань» - «Зеніт» – 1:4

Голи: Мельгарехо, 68 - Вітцель, 15, Рондон, 32, Шатов, 51, Халк, 90

«Спартак» - «Динамо» - 3:2

Голи: Хурадо, 56, Паршивлюк, 71, Д. Комбаров, 90 (пенальті) - Флореску, 38, Іонов, 47

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram