>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Президент ФЛАУ: кримських спорстменів, які стали "росіянами", повинні дискваліфікувати

Росія повинна заплатити Україні компенсацію за підготовку спортсменів

Президент ФЛАУ: кримських спорстменів, які стали "росіянами", повинні дискваліфікувати
Фото: Макс Левин

Президент Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) Ігор Гоцул заявив, що переконуватиме кримських спортсменів не переходити в збірну Росії. Якщо ж легкоатлети таки виберуть Росію, то Україна буде вимагати від Міжнародної федерації легкої атлетики дискваліфікувати їх.

"Ми не маємо наміру просто так відпускати спортсменів. Ми в постійному діалозі зі спортсменами і відразу ж після тих подій у Криму заявили про те, що хотіли б їх бачити саме в українській команді. Для цього не переставали виплачувати державні стипендії, запрошували атлетів на збори.

Нехай знають ті, хто перейде під прапори російської збірної, що для нас вони стануть своєрідними поліцаями. По-перше, ми будемо вимагати від Росії серйозної грошової компенсації за ті зусилля, які були витрачені на підготовку спортсменів. По-друге, постараємося вибити санкції від Міжнародної федерації легкої атлетики - щоб атлетам заборонили виступати під прапорами Росії щонайменше на три роки.

Днями я мав розмову з головою російської федерації. Він мені говорив, що прекрасно розуміє нас. Проте відразу ж зазначив: для Росії це принципове питання. Мовляв, від них вимагають переманювати кримських спортсменів", - розповів Гоцул.

Нагадаємо, раніше українська метальниця списа (чемпіонка Європи) Віра Ребрик заявила, що прийняла російське громадянство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram