>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс заплатив $25 тисяч за перспективного білоруса

У Києві Кудянов провів всього два роки

Суркіс заплатив $25 тисяч за перспективного білоруса
Фото: tsn.ua

2004 року Ігор Суркіс заплатив за білоруського захисника Олексія Кудянова $25 тисяч. А ось Артем Мілевський обійшовся "Динамо" безкоштовно. Про це розповів генеральний директор "Мінська" Ігор Шлойдо.

"Поштовхом до кардинальних зрушень у розвитку школи, як не дивно, стала історія з Артемом Мілевським. Вихованець "Зміни", він у 2001-му році опинився в київському "Динамо". Перехід наробив багато галасу, розгляд дійшов до Міжнародної федерації футболу: молодий футболіст виїхав до України фактично безкоштовно, а жодних санкцій до киян, які в таких справах набили руку, ми не могли пред'явити. Він - 16-річний учень, ні в одній професійній команді не грав, контракту не мав.

У 2004-му в Києві опинився ще один наш вихованець - Олексій Кудянов. Але за нього ми компенсацію отримали. Причому, вагомі на ті часи гроші - 25 тисяч доларів. Тоді я їздив до Києва до свого тезки Ігоря Михайловича Суркіса, розмовляв. У тому числі про Мілевського, але він за Артема платити відмовився, а за Кудянова - погодився. При мені написав резолюцію на нашому листі. Причому, якось хитро. Не стільки, мовляв, розрахунок за футболіста, скільки спонсорська допомога або для розвитку футбольної школи. Не згадуючи прізвища Кудянова", - цитує Шлойдо "Спортивна панорама".

Зазначимо, що Кудянов (1987 року народження) раніше вважався одним з найперспективніших гравців Білорусі. Але пробитися вище за "Динамо-2" захиснику так і не вдалося. Пізніше Кудянов повернувся до Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram