>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Пішов з життя найуспішніший тренер в історії "Сампдорії"

Генуезці під керівництвом Вуядіна виграли своє єдине Скудетто

Пішов з життя найуспішніший тренер в історії "Сампдорії"
Фото: rts.rs

У неділю на 83-му році життя помер відомий сербський тренер Вуядін Бошков. Екс-наставник мадридського "Реала", італійських "Сампдорії", "Роми", "Наполі" і збірної Югославії в останні роки жив у старовинному замку на околиці Генуї.

Свою тренерську кар'єру Бошков почав ще будучи гравцем в 1964-му році, працюючи зі швейцарським клубом "Янг Бойз". Потім Вуядін повернувся до Югославії і працював технічним директором у "Войводіни". Потім керував збірною Югославії на посаді співтренера, разом з Бранко Станковичем.

Транзитом через Голландію Вуядін опинився в Іспанії. 1978 року сербський тренер очолив "Сарагосу", а потім "Реал". Під керівництвом Вуядіна "Королі" виграв чемпіонат Іспанії і два кубки Іспанії, а також дійшов до фіналу Кубка європейських чемпіонів.

З Іспанії Бошков перемістився до Італії. На Апеннінах і настав зоряний час сербського тренера. З "Сампдорією" Бошков зробив "золотий" дубль в 1991-му році і вийшов з клубом у фінал першої Ліги чемпіонів, де команда програла "Барселоні". Зазначимо, що під керівництвом Бошкова в "Сампе" грав Олексій Михайличенко. Також у "золотий" склад тієї "Сампи" входили Пальюка, Віаллі, Манчіні, Верховод…

Потім Бошков працював з "Серветтом", "Ромою" (ввів до складу ще зовсім юного Франческо Тотті), "Наполі", "Перуджею" і збірною Югославії. 2001 року Бошков завершив свою тренерську кар'єру.

Як гравець Вуядін у складі збірної Югославії став срібним призером ОІ-1952.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram