>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Прем'єр-лігу скоротять до 12-14 команд, - функціонер ФФУ

З кримськими клубами в Будинку футболу вже попрощалися. Можуть не дожити до літа "Чорноморець" з "Волинню"

Прем'єр-лігу скоротять до 12-14 команд, - функціонер ФФУ
Фото: sport-xl.net

Наступного сезону в Прем'єр-лізі, ймовірно, гратимуть тільки 14 команд. Про такий варіант розповів керівник атестаційного комітету ФФУ Ігор Гатауллін.

"Клуби-гранди хочуть збереження 16 команд. Це їм вигідно для отримання футболістами із зарплатами від мільйона євро на рік ігрової практики, необхіднаої, щоб показувати результати в єврокубках.

На сьогодні, після ліквідації київського "Арсеналу", в лізі залишилося 15 клубів. Згідно зі спортивним принципом, ще один клуб має покинути Прем'єр-лігу, а два увійти, щоб наступний сезон почати 16 командами. Але у нас є два проблемні клуби – сімферопольська "Таврія" і "Севастополь". Ніхто не може відповісти, що з ними буде в травні, а я зараз маю підписувати їм атестати і до 31 травня повідомити в УЄФА конфігурацію нашого чемпіонату.

Торік, незважаючи на те, що запорізький "Металург" посів нижню сходинку турнірної таблиці, команда зберегла прописку в Прем'єр-лізі, тобто принцип доцільності став переважати над спортивним. Головний тренер збірної України Михайло Фоменко наполягав на тому, щоб грали 16 команд, і виконком погодився. Хоча тоді пропонували підвищення в класі і клубам першої ліги... Вони відмовилися.

Сьогодні серед першолігових за всіма критеріями у вищому дивізіоні готовий виступати лише донецький "Олімпік". В ідеалі, саме він у майбутньому сезоні стане 16 командою. Але тоді знову порушиться спортивний принцип. Вже можу говорити про те, що "Олександрія", алчевська "Сталь", охтирський "Нафтовик" відмовляться, а інші команди просто не зможуть конкурувати з елітними колективами. Адже двобої вимагають видовищності та інтриги.

Другий варіант - це 12 команд, які гратимуть у чотири кола. Третій варіант - 14 команд грають у три кола.

Тобто кримські команди відходять, але ніхто не вилітає. Додається лише донецький "Олімпік". Відкрию ще один секрет. Внаслідок деяких політичних моментів у луцькій "Волині" ситуацію не можна назвати стабільною. Невідомо, що чекає і на одеський "Чорноморець". Варіант відмови від участі цих клубів наразі ближче до теоретичного, але ми намагаємося бути готовими і до сценарію, коли доведеться грать 12 командами", - цитує функціонера портал real-vin.com.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram