>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Дмитренко тренує в Гамбурзі важких підлітків

Свого останнього слова на рингу супертяж іще не сказав

Дмитренко тренує в Гамбурзі важких підлітків
Фото: newsfiber.com

31-річний український суперважковаговик Олександр Дмитренко, який отримав німецьке громадянство, організував у Гамбурзі "школу для важких підлітків" і хоче вийти на ринг у Москві:

"Який час тому я організував у Гамбурзі дитячо-юнацький проект "Шлях до успіху", в рамках якого займаюся з дітьми та молоддю. Наразі проходжу підвищення кваліфікації, оскільки, за німецькими законами, не можу сам працювати з так званою важкою для виховання молоддю. Коли проводжу тренування або семінари, з нами повинні обов'язково бути соціальні працівники. Після закінчення курсів я отримаю ліцензію і зможу працювати з молоддю вже безпосередньо сам.

Зараз веду переговори з міністерством у справах сім'ї та молоді, які готові визнати мою роботу і здійснювати державну підтримку. У червні в нас запланований захід, який ми проведемо вже під егідою цього міністерства. Проходитиме він в одному з торгових центрів Гамбурга. Ми поставимо там ринг, підвісимо снаряди. Крім боксерів, я запросив туди кікбоксерів і каратистів. Тобто буде щось на зразок майстер-класу і показових тренувань, у яких візьмуть участь наші хлопці.

Із ким працюю? Це молодь, яка не має освіти, від 12 до 18 років. Переважно приїжджі іммігранти. Вихідці з колишнього СРСР, турки, афганці і т.ін. Вони не можуть інтегруватися тут у Німеччині. Тренування наразі проходять тричі на тиждень, і багато хлопців просять, щоб це було частіше. Наприклад, один з наших вихованців, виходець із Чечні, постійно дзвонить і просить займатися частіше.

Свою кар'єру я завершувати не планую, тренуюся щодня і хочу провести наступний бій найближчим часом. Цього року мені буде 32 роки, я прекрасно себе почуваю і не збираюся здаватися. Зараз розглядаю можливості для повернення на ринг. Промоутера зараз не маю, але є люди, які мені допомагають. Ми вели переговори з приводу участі в турнірі 25 квітня, де Денис Лебедєв проведе бій з Гільєрмо Джонсом, але домовитися поки що не вдалося. Скоро Олександр Повєткін боксуватиме в Москві. Можливо, в цій програмі вдасться вийти на ринг".

Зазначимо, що Дмитренко народився в Євпаторії. На професійному рингу провів 36 боїв, у яких здобув 34 перемоги. Влітку 2012 року програв бій Кубрату Пулєву. Потім розірвав контракт з німецькими промоутерами з Universum. Відтоді провів тільки два бої з маловідомими балканцями Куртагічем і Перковичем. Обидва бої Олександр виграв за очками, побувавши при цьому в нокдауні.

2010 року Дмитренко отримав німецький паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram