>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Український важкоатлет Іванов став росіянином

Зараз Артем відновлюється після травми

Український важкоатлет Іванов став росіянином
Артем Иванов
Фото: sport-express.ua

Один з кращих українських важкоатлетів Артем Іванов тепер виступатиме за збірну Росії. Кримчанин вже отримав російське громадянство. Про це повідомив старший тренер чоловічої збірної України з важкої атлетики Сергій Петеримов:

"За моїми даними, в Міністерстві підписали папери про те, що Артем Іванов приймає громадянство Росії і буде відтепер представляти Росію. Наразі він перебуває на реабілітації після перенесеної операції, тому йому доведеться ще довгий час відновлюватися і набирати форму. Чи потрапить він до складу збірної Росії, ще питання, оскільки там лавочка дуже велика, і місце в ній потрібно буде заслужити. Це його рішення, або на нього вплинули тренери, спонсори, кримська Федерація важкої атлетики, або інші люди, які його ведуть, я не знаю.

Хто може стати новим лідером збірної? Я вважаю, що таким спортсменом цілком може стати Роман Зайцев, який здобув зараз на чемпіонаті Європи в Ізраїлі 6-е місце. Він дебютував на такому чемпіонаті й зумів показати результат, який вище від його суми, яку він набрав на Кубку України".

Зазначимо, що Артем Іванов є одним з найсильніших важкоатлетів в Україні (категорія до 94 кг). Артем неодноразово вигравав чемпіонат країни, а також завойовував медалі на чемпіонатах світу та Європи.

Окрім Артема, найближчим часом російський паспорт повинні отримати важкоатлет Денис Смородинов і заслужений тренер України Михайло Заргарян, повідомляє Xsport. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram