>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україні регбі не потрібне

Грошей на непріоритетний вид спорту в міністерстві не знайшли

Україні регбі не потрібне
Фото: Макс Левин

Міністерство молоді та спорту України відмовило у фінансуванні збірних команд країни з регбі-15. Національна та молодіжна збірні України, яким належить узяти участь у великих континентальних турнірах, залишилися без коштів. Наказ про виділення бюджетного фінансування на ці виїзди, які затверджені календарним планом, не підписано.

Це рішення озвучили заступник директора департаменту олімпійських видів спорту Л.М. Мирський і заступник міністра молоді та спорту Н.Д. Уманець, інформує Федерація регбі. Своє рішення чиновники мотивували "складною ситуацією в країні" і тим, що регбі - "непріоритетний і неолімпійський вид спорту".

Імовірно, вояжі збірних будуть оплачені з коштів IRB (Міжнародна спілка регбі), які виділено на розвиток регбі в Україні. Це означає, що всі освітні програми та програми розвитку будуть зупинені на невизначений термін. Зокрема дитячо-юнацькі та студентські змагання, які також переважно проводять за кошти траншу.

Зазначимо, що 2014 року в державний бюджет було закладено 1,7 млн грн, які, на прохання міністерства, скоротили до 1,36 млн. Однак згодом і ці кошти анулювали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram