>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кройфф: "Барса" посипалася після продажу Чигринського

Гвардіола вже проявив себе як успішний тренер, а ось каталонці здали свої позиції

Кройфф: "Барса" посипалася після продажу Чигринського
Фото: isport.ua

Один з кращих європейських тренерів 90-х років Йохан Кройфф вважає, що в кризі "Барси" винне керівництво. Боси клубу втручаються в кадрову політику тренера, тому й немає результату.

"У справи "Барси" втручаються певні люди в керівництві. Звідси і такий результат. Цей процес почався не сьогодні. Тата Мартіно робить все, що в його силах, але в "Барселоні" командує не тренер, і йому дуже складно управляти командою. Така проблема існує з часів Пепа Гвардіоли. Спад клубу почався з продажем Чигринського, проти відходу якого був особисто Пеп, але його ніхто не послухав", - заявив Кройфф в інтерв'ю mundodeportivo.com.

Нагадаємо, що Чигринський перебрався до "Барси" з ініціативи Пепа Гвардіоли в серпні 2009 року. Каталонці за українця заплатили "Шахтарю" 25 млн євро.

У дебютному сезоні молодого Чигринського акуратно підпускали до основи "Барселони", у вирішальних матчах віддаючи перевагу зіграній парі центральних захисників - Пуйоль - Піке. У чемпіонаті Іспанії футболіст провів за "Барселону" 12 матчів, з них 10 - в основному складі, а всього за "Барселону" зіграв у 18 зустрічах.

Влітку 2010 року у "Барси" помінявся президент. Лапорта (друг Гвардіоли) поступився своїм місцем Сандро Россель. Новий бос відразу ж вступив у конфлікт з Пепом. На думку Сандро, за трансфери повинен відповідати не тренер, а спортивний директор, який "підпорядковується" безпосередньо президенту. В результаті цієї "війни" Россель пішов на принцип і "продав" Чигринського назад у "Шахтар". "Гірники" за захисника заплатили 15 млн євро.

Із закінченням наступного сезону Гвардіола залишив "Барсу". Без Пепа каталонці почали здавати свої позиції. У минулому сезоні каталонці були розгромлені в ½ фіналу ЛЧ "Баварією". У цьому сезоні під керівництвом Мартіно "Барса" вперше з 2007 року не потрапила до півфіналу ЛЧ.

Водночас Гвардіола успішно працює у мюнхенській "Баварії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram