>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФФУ за поїздку збірної до Південної Америки отримала б $ 600 тисяч, - Лашкул

Тепер ми зіграємо з Каталонією

ФФУ за поїздку збірної до Південної Америки отримала б $ 600 тисяч, - Лашкул
Михаил Фоменко решил отказаться от поездки в Америку
Фото: EPA/UPG

Відмова збірної України від американського турне спричинила собою фінансові втрати. Про це повідомив перший заступник голови Комітету національних збірних ФФУ Володимир Лашкул:

"Поїздка була безкоштовною: агент ФІФА, який її організовував, повинен був перерахувати на рахунок федерації 600 тисяч доларів, з яких нам потрібно було заплатити за переліт і проживання. Тепер же національна команда може зіграти 22-23 травня проти збірної Каталонії.

Інші варіанти були. Але на більш пізні дати - 29-го травня, 6-е і 10-е червня. Причому, можна було навіть зіграти вдома. Але ми ці варіанти не розглядали з однієї причини: через рішення футболістів національної команди не збиратися в ці терміни. Я так розумію, що головна причина - непотрапляння на чемпіонат світу. Збірні, які їдуть до Бразилії, проводять контрольні матчі. У нас же мотивація пропала".

Нагадаємо, в березні повідомлялося, що збірна України з 30-го травня по 6-е червня відправиться в турне Південною Америкою, де зіграє з Чилі, Колумбією і Кореєю. У планах також були спаринги з командами Алжиру, Китаю, Румунії та Ірландії. Наставник збірної Михайло Фоменко після консультацій з футболістами вирішив скасувати цю поїздку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram