>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ультрас "Дніпра" у Криму прийняли за націоналістів-терористів

У Сімферополі стало "спекотно"

Ультрас "Дніпра" у Криму прийняли за націоналістів-терористів
Фото: kharkov.co.ua

Міліція Криму затримала ультрас "Дніпра", які вирушили підтримати команду на матч до Сімферополя проти "Таврії". Сергій Павлов, один із затриманих, прокоментував цей інцидент:

"Ми йшли до стадіону з прапором "Дніпра" і трояндою збірної України. Підійшов чоловік з георгіївською стрічкою, який представився "самообороною", зажадав показати документи. Ми, природно, відмовилися. Він відвів нас до патруля МВС, який знаходився поруч. Ті заявили, що для перевірки документів немає жодних підстав. На цьому конфлікт здавався вичерпаним. Ми попрямували в бік стадіону і побачили, що ця людина йде до нас разом з хлопцями у військовій формі. Людей 8-10. Вони нас наздогнали, знову зажадали документів. Закінчилося тим, що нас поклали на асфальт, забрали паспорти і телефони, після чого відвезли на автобусі в РУВС. Нам удалося заховати один телефон, завдяки якому повідомили друзів про затримання.

У РУВС повний бардак. Купа незрозумілих людей - у цивільному, камуфляжі, з автоматами. Не зрозумієш, хто кого представляє. Нас було четверо - троє хлопців із Дніпропетровська, один із Сімферополя. Його повели на допит першим. Звинуватили в тому, що він привіз до Криму "Правий сектор", а нас називали націоналістами, терористами і екстремістами. Коли почали допитувати оперативники, напруження спало - ми зрозуміли, що з ними можна спілкуватися. Окремо вони там усі нормальні люди, але коли збираються разом, починається змагання, хто більше любить Росію. З'ясували, що затримали нас нібито за порушення громадського порядку.

Сімферополь? Там дуже спекотно. Відчувається, що настрої гострі. Вони там дійсно більшість за Росію. І люди стали злішими чи що. Раніше все було набагато простіше і м'якше. Не було кривих поглядів. Сімферополь завжди в цьому плані був спокійним містом. А зараз, звичайно, відчувається, що людей накрутили. Я не знаю, що відбувається на ПБК, ми були тільки в Сімферополі. Але скажу так: україномовним там узагалі буде дупа".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram