>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс: я, як патріот України, не можу посилати "Динамо" в Москву

Коли політики домовляться, тоді й у футбол можна зіграти

Суркіс: я, як патріот України, не можу посилати "Динамо" в Москву
Фото: fcdynamo.kiev.ua

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс прокоментував відмову клубу проводити матч-відкриття нового стадіону "Спартака" в Москві влітку цього року: 

"Події розвиваються так, що ми не можемо їхати. Розумію, що футбол поза політикою, але так чи інакше він з нею пов'язаний. Тому прийнято спільне рішення, що ми не братимемо участі в цьому матчі. Не хочемо вносити зайвий ажіотаж.

Зараз потрібно почекати. Хай політики домовляться. Вважаю, що як би там не було, наші народи єдині. Сподіваюся, знайдуться розумні політики, які відшукають компроміс, що влаштовує обидві сторони. На сьогодні, як патріот своєї країни, не можу посилати команду на цей матч, коли все напружено до межі.

У "Спартаку" мудрі керівники. Вони розуміють, що матч може викликати нездоровий ажіотаж. Перетворити матч зі свята в трагедію ми не маємо права. Прийнято ось таке рішення двома клубами. І якщо цей матч нам судилося провести, то проведемо його в інший час".

Нагадаємо, поєдинок, приурочений до відкриття нового стадіону "Спартака", запланували на 24 липня 2014 року. Клуби домовилися про проведення матчу ще в лютому. Проте пізніше вболівальники киян звернулися до Ігоря Суркіса з пропозицією відмовитися від гри в зв'язку з подіями в Україні (Майдан, агресія Росії в Криму).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram