>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА відмовила американським сенаторам: приводу карати Росію немає

Генсек організації радить не змішувати політику і футбол

ФІФА відмовила американським сенаторам: приводу карати Росію немає
Фото: ukrgazeta.com

ФІФА не каратиме Росію за агресію щодо України. Генеральний секретар Міжнародної федерації футболу Жером Вальк повідомив про це в листі сенаторам США Марку Керку і Дену Коутсу, які раніше виступили з пропозицією усунути збірну Росії від участі в ЧС-2014, а також відняти у країни право проведення ЧС-2018, повідомляє Wall Street Journal.

За словами Валька, національні збірні не можуть нести відповідальність за дії своєї влади.

Американські сенатори вже відреагували на лист генсека ФІФА та заявили, що, "відмовляючись карати Росію за політичну кризу в Україні і анексію Криму, організація ігнорує свою історію. Цей аргумент не підтверджується фактами. Югославії було відмовлено в участі на Євро і ЧС 1992 і 1994 років через протиправну поведінку країни під час балканських воєн. Ті дискваліфікації не мали відношення до подій на футбольному полі".

Раніше багаторічний президент РФС (Російського футбольного союзу) і віце-президент УЄФА і ФІФА В'ячеслав Колосков зазначив, що проводити сценарії між Росією і Югославією неправильно:

"В Югославії йшла війна. Я сам був свідком тієї розрухи, яка була після закінчення військових дій, в тому числі і наслідків бомбардувань НАТО. Як можна під час війни формувати будь-які збірні команди та інше?! Все-таки заяви американських сенаторів - це не що інше, як спроба політиків втрутитися в діяльність ФІФА та УЄФА. А ви знаєте, що ці організації дуже жорстко реагують на такого роду замахи на їх автономність і незалежність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram