>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Футболісти "Зеніту" скидувалися по $3 тисячі судді, - колишній капітан команди

2007 року "Зеніт" вперше виграв чемпіонат Росії

Футболісти "Зеніту" скидувалися по $3 тисячі судді, - колишній капітан команди
Фото: www.fc-zenit.ru

Колишній захисник пітерського "Зеніту" Ерік Хаген заявив про те, що під час перебування футболістом російського клубу йому доводилося брати участь в організації матчів, результат яких було вирішено заздалегідь.

"Здавалося, було заздалегідь вирішено, хто виграє чемпіонат. Один з наших футболістів знав одного із суддів - уже цей факт можна вважати сумнівним.

У нас були божевільні бонуси за перемогу в єврокубках, по $12 тис. Перед однією грою було сказано, що ми повинні скинутися по $3 тис. судді, і тоді ми переможемо. Я встав і сказав, що це "грьобана фігня", тому що ми і так сильніші за суперника. Але всі вирішили платити. Я теж заплатив", - згадує норвезький захисник.

Зазначимо, Хаген виступав за "Зеніт" у період з 2005 по 2008 роки. 2007-го року пітерський клуб вперше виграв чемпіонат Росії. "Зеніт" на два очки випередив московський "Спартак".

Навесні 2007 року Дік Адвокат (тодішній коуч "Зеніту") зробив Еріка капітаном команди. Але "керував" Хаген недовго - через кілька ігор капітанська пов'язка перейшла до Анатолія Тимощука. У травні 2008 року "Зеніт" виграв кубок УЄФА, але Хаген до того часу покинув Росію та перебрався в січні 2008 року в англійський "Віган".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram