>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кримські клуби не можуть забезпечити безпеку українським командам, - Попов

Ситуація в Криму складна

Кримські клуби не можуть забезпечити безпеку українським командам, - Попов
Фото: EPA/UPG

Футбольні матчі в Криму можуть скасувати через проблеми з безпекою. Футбольні клуби («Таврія» і «Севастополь») гарантують безпеку гостям, але забезпечити її не в змозі. Такої думки дотримується перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов:

«Є надія, що «Таврія» і «Севастополь» зможуть грати в Криму. А говорити про впевненість у нинішній суспільно-політичній ситуації не доводиться. У Криму змінюється влада, існують проблеми з забезпеченням безпеки.

Клуби запевняють, що готові гарантувати безпеку. Але є великі сумніви, що клубам до снаги забезпечити її. Ці сумніви має не тільки федерація, а й суперники, яким доведеться грати календарні матчі в Криму. Один прецедент уже був. Аеродром Севастополя відмовився приймати літак із молодіжним складом «Металіста». Команді довелося брати квитки на поїзд, але потім харківський клуб висловив стурбованість і попросив перенести матч. Дійшло до того, що мені дзвонили батьки молодих футболістів і зізнавалися, що побоюються за життя своїх дітей. Питання вирішували спільно федерація і прем'єр-ліга, і треба висловити вдячність «Севастополю», який погодився перенести зустріч на невизначений термін.

Є й інші нюанси. Футбол же дивляться не тільки на стадіоні, а й по телевізору. Наприклад, шанувальники харківського «Металіста» захочуть подивитися матч своєї команди в Севастополі. Але ми не маємо певності, що трансляцію вдасться організувати. Чому? Уявіть: телекомпанія скеровує в місто, де проводять матч, техніку вартістю кілька мільйонів. А кримські органи безпеки її арештують і конфіскують. Що ж тоді робити?

З приводу виїзних матчів кримських команд не було жодної стурбованості. Усі впевнені, що в українських містах матчі пройдуть цивілізовано.

Я, перший віце-президент Федерації футболу України, впевнений, що ці команди потрібні нашому чемпіонату. І для їх збереження в ньому зробимо все можливе. У рамках своїх повноважень, статуту ФІФА та УЄФА. Я дотримуюся девізу «Футбол поза політикою». Але не можна заперечувати, що суспільно-політична ситуація, створена в Україні, нагнітається і на футбол усе-таки впливає. У нашому чемпіонаті дуже багато іноземців, причому високого рівня, тих, хто гратиме на мундіалі в Бразилії. Їх, звичайно, турбує все, що діється. Але підкреслю й інше: нагнітається ситуація в нас найчастіше не зсередини, а ззовні... У тому числі і журналістами! Якщо послухати розмови, то за самовизначення скоро почне виступати кожен район, а потім і село. Увесь цей фон і для футболу неприємний і небажаний. Проте драматизувати ситуацію не варто».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram