>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

На ковзанярський спорт чекає ротація олімпійських дисциплін

Спортсменам такі зміни не до вподоби

На ковзанярський спорт чекає ротація олімпійських дисциплін
Фото: EPA/UPG

Міжнародний союз ковзанярів (ISU) планує вивести з олімпійської програми не тільки стаєрські дистанції - 5000 м і 10 000 м, а й змагання на 1000 м.

Як повідомляє Volskrant, голова ISU Оттавіо Чинкванта також обговорює на рівні керівництва організації ідею про скасування чемпіонатів світу з класичного і спринтерського багатоборства, а також чемпіонату Європи. На підтвердження цього газета опублікувала витяги з листа Чинкванти.

А зазначені види в програмі Олімпіади голова ISU вважає за необхідне замінити на міні-марафон, мас-старт і змішані естафети.

Олімпійський чемпіон Свен Крамер, який має на своєму рахунку цілу низку титулів, крім олімпійської перемоги на "десятці", залишив у Твіттері іронічний коментар: "Нарешті "десятки" не буде в олімпійській програмі".

Голландка Ірен Вюст, яка завоювала на Іграх у Сочі аж 5 медалей на ковзанах, назвала цей план ідіотським.

Додамо, що голландські спортсмени точно переймаються не своїми потенційними нагородами, адже "помаранчеві "поза конкуренцією у цьому виді спорту - атлети дійсно дбають про збереження класичних дисциплін.

Керівництво організації теж можна зрозуміти: ISU вже давно критикують за прихильність до традицій - а телебачення вимагає видовищ.

Нагадаємо, що на Олімпіаді в Сочі збірна Голландії всі свої 8 золотих медалей здобула в ковзанах. Голландці тричі повністю окуповували п'єдестал, попутно встановивши "вічний" рекорд за кількістю нагород в одному виді спорту - 23 (раніше дорівнював 14).

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram