>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Усі інвестори, крім Курченка, добудують арени для Євробаскету-2015, - Волков

Держава не виплачуватиме кредитів

Усі інвестори, крім Курченка, добудують арени для Євробаскету-2015, - Волков
Фото: hcdonbass.com

Президент Федерації баскетболу України (ФБУ) Олександр Волков заявив, що арени для Євробаскету-2015 побудують вчасно. За його словами, інвестори готові продовжити будівництво. Незрозуміла лише ситуація в Харкові. Арену в першій столиці будував відомий Сергій Курченко.

"Усі інвестори, які почали будівництво, на 100% готові будувати і вкладатися в терміни. Тільки на арені в Харкові дійсно зупинилося будівництво, і не зрозуміла її доля, є питання. Якщо інвестор, всім вам відомий (компанія "ВЕТЕК"), не зможе це робити, а радше за все - не зможе, то хто буде робити, або будівництво заморожується", - розповів Волков сьогодні на прес-конференції.

Президент ФБУ звернув увагу, що необхідно тільки визначитися з питанням схеми фінансування будівництва арен. Нагадаємо, спочатку була запропонована така схема: 25% коштів вкладає інвестор, а 75% - це кредит із державного банку ("Ощадбанку" або "Укрексімбанку"). Протягом 5 років держава погашає процентну кредитну ставку, а інвестор виплачує ці 75%.

Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов зазначив, що зараз уряд не зможе виплачувати цю процентну ставку (14,3%).

Нагадаємо, в середу голова оргкомітету Євробаскету-2015 Маркіян Лубківський доволі несподівано висловився за відмову від чемпіонату Європи. Раніше Лубківський заявив, що Україна не відмовиться від турніру, але бюджет доведеться сильно скоротити. Зокрема йшлося про скорочення витрат до 1,1 мрлд гривень. Хоча спочатку Україна планувала витратити близько 8 млрд. Згодом слова Лубківського спростував не тільки Волков, а й міністр спорту Булатов.

Під Євробаскет-2015 в Україні планували побудувати багатофункціональні арени. Ігор Коломойський збирався будувати комплекси в Києві, Львові та Дніпропетровську. У Донецьку Борис Колесніков уже почав будувати "Кальміус Арену", в Харкові також почалися роботи зі зведення арени (за будівництво відповідав Сергій Курченко, якого оголошено в розшук).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram