>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Дніпро" урвало дві приголомшливі серії "Шахтаря"

"Гірники" програли другий домашній матч поспіль

"Дніпро" урвало дві приголомшливі серії "Шахтаря"
Фото: http://shakhtar.com

«Дніпро» обіграло «Шахтар» і урвало відразу дві домашні серії донеччан.

«Шахтар» не програвав у рамках чемпіонату України з жовтня 2011 року. Тоді, 23 жовтня, «гірники» програли харківському «Металісту» (1:2). З тих пір донеччани провели вдома 31 матч (28 перемог, 3 нічиї - двічі «Металіст» і «Дніпро»). Зазначимо, що протягом цього часу «Шахтар» жодного разу не пропустив більш ніж м'яч за гру.

Цього року «Шахтар» ще не вигравав на домашньому стадіоні. У матчі 1/16 Ліги Європи підопічні Мірчі Луческу поступилися чеській «Вікторії».

Усього ця поразка стала сьомою для «гірників» на «Донбас Арені».

Також «Дніпро» урвало ще одну серію «Шахтаря». 39 ігор поспіль «гірники» не покидали «Донбас Арену» без забитого гола. Цікаво, що останньою командою, якій не змогли забити «гірники», було саме «Дніпро». У матчі 30 туру чемпіонату 2010/11 «Шахтар» і «Дніпро» зіграли внічию - 0:0. До цього матчу востаннє «Дніпро» перемагало «Шахтар» на його полі 23 квітня 2007 року - 3:2.

Окрім того, «Дніпро» стало другою командою, якій протягом одного сезону вдалося обіграти «Шахтар». Хуанде Рамос повторив подвиг Сергія Ковальця, чия «Оболонь» в сезоні 2010/11 двічі переграла донеччан - 1:0, 1:0.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram