>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: в ​​першому колі ми не налаштувалися на "Дніпро", тому і програли

Містер згадав про матч першого кола у Дніпропетровську

Луческу: в ​​першому колі ми не налаштувалися на "Дніпро", тому і програли
Фото: EPA/UPG

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу поділився очікуваннями від найближчого матчу своєї команди проти "Дніпра":

"Матч "Дніпро" - "Севастополь"? Чесно кажучи, мене ця гра цікавить в останню чергу. Була груба помилка центральних захисників "Севастополя", після чого все стало зрозуміло. Для користі справи аналізувати потрібно не цей матч, а ті зустрічі, які ми проводили з "Дніпром". Ця команда останнім часом практично не змінює склад, за винятком, можливо, одного-двох футболістів, які вибувають через травми або карток. "Дніпро" - дуже агресивна, потужна команда, виконавці якої добре взаємодіють. В організації гри у них немає проблем, футболісти демонструють на полі злагоджені комбінаційні дії, дуже добре вміють грати на контратаках: сідають на свою половину поля - і потім цим вміло користуються завдяки агресивним і дуже швидким футболістам.

Що стосується нашої поразки в Дніпропетровську в матчі першого кола, то справа, нагадаю, була так. Після шести перемог поспіль ми вийшли на гру з "Дніпром" дуже розслабленими, припустилися низки помилок, які не пробачають. Після пропущеного першого м'яча досить нерозважливо кинулися відіграватися, і суперники почали ловити нас на контратаках. Вони забили нам з пенальті, після штрафного в середині поля і в результаті грубої помилки нашої оборони. Хоча ми мали перевагу в плані ведення гри, володіння м'ячем. Але суперники були набагато уважнішими і сконцентрованими, ніж ми. І бажання у них було більше. Тому вони і виграли.

Вирішувати гру напевно будуть середні лінії обох команд, які дуже сильні. Атакуючий потенціал і у нас, і у "Дніпра" дуже високий. Футболісти швидкі й технічні, з усіма необхідними якостями - їм комфортно грати, коли м'яч знаходиться у партнерів. Обидва колективи напевно віддадуть на полі всі сили для досягнення позитивного результату. Всі зустрічі між нами останнім часом проходили у впертій боротьбі. Суботній матч, впевнений, не стане винятком.

Річ не тільки в концентрації як такій. Необхідно перейнятися тим, що це важливий момент для обох команд. Для "Дніпра" - шанс, можливо, вперше в сучасній історії продовжити реально боротися за чемпіонство. Для "Шахтаря" - можливість утвердитися на позиції, яку ми вже завоювали і намагаємося на ній втриматися. Хоча говорити про чемпіонство ще зарано".

Зазначимо, що зараз "Шахтар" набрав 41 очко в 18 іграх і очолює турнірну таблицю Прем'єр-ліги. В активі "Дніпра" 35 пунктів у 17 матчах.

Нагадаємо, в першому колі "Дніпро" переграв "Шахтар" - 3:1 ("гірники" гол престижу забили наприкінці зустрічі).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram