>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна хоче витратити на проведення Євробаскету 1 млрд гривень

Оргкомітет Євробаскету-2015 в сім разів урізав бюджет турніру

Україна хоче витратити на проведення Євробаскету 1 млрд гривень

Україна не має наміру відмовлятися від проведення Євробаскету-2015. Однак оргкомітет прийняв рішення скоротити витрати на проведення турніру. Про це повідомив глава комітету Маркіян Лубківський:

"Є кілька питань у прийнятті рішення щодо чемпіонату. Політична ситуація, пов'язана з агресією Росії, звичайно, не сприятлива для проведення турніру такого рівня. Складно готувати проект в умовах, коли пріоритетом є захист держави".

Оргкомітет також надав міністру спорту Дмитру Булатову фінансовий план мінімізації витрат, який передбачає державні витрати на рівні 1,1-1,2 млрд грн. Раніше ж держава збиралася витратити на турнір близько 8 млрд грн. Зараз, за словами Лубківського, основна надія - на приватних бізнесменів, які можуть виділити на Євробаскет близько 5 млрд.

Нагадаємо, раніше Україна під Євробаскет-2015 зобов'язалася побудувати багатофункціональні арени. Зокрема, Ігор Коломойський збирався будувати комплекси в Києві, Львові та Дніпропетровську. У Донецьку Борис Колесніков уже почав будувати "Кальміус Арену", а в Харкові також почалися роботи зі зведення арени (будівництвом опікувався Сергій Курченко).

Зазначимо, що ФІБА-Європа повідомила, що остаточне рішення про долю Євробаскету буде прийнято 22-го березня. Вже зараз відібрати турнір в України готові Німеччина, Хорватія, Польща, Чехія.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram