>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українську спортсменку не пускали через "Мир" на церемонію закриття Паралімпіади в Сочі

Організаторам не сподобався костюм Людмили Павленко

На церемонії закриття Паралімпійських ігор у Сочі стався неприємний інцидент. Українку Людмилу Павленко організатори шоу не хотіли пускати на арену "Фішт" і змушували зірвати з костюма напис "Мир".

Фото: EPA/UPG

Але завдяки спортсменам з інших країн, які заступилися за Людмилу, українка вийшла на стадіон із закликом до миру. Про це у Faceboоk написала прес-секретар Національного комітету спорту інвалідів Наталія Гарач:

"Подивіться на Людмилу Павленко - сьогодні вона представила тут усіх нас, усю нашу українську паралімпійську сім'ю, всю нашу рідну землю - Єдину Україну. На вінку в Люди були стрічки з написами "Мир", "Peace", які зірвали перед тим, як вона вийшла на арену стадіону... Напис на кофтині теж хотіли зірвати, і Люда заявила, що якщо зірвуть - вона не вийде з прапором на стадіон... Її обступили спортсмени з інших країн і почали доводити представникам організаторів церемонії, що у слові "мир" немає нічого поганого, тому що ми всі - за мир! Почали фотографуватися... Тільки тоді представники організаторів церемонії відійшли".

Фото: EPA/UPG

Людмила Павленко виграла три медалі Паралімпіади в Сочі: золоту, срібну та бронзову.

Зазначимо, що українська команда повторила своє рекордне досягнення, завоювавши загалом 25 медалей (5+9+11). У підсумковому неофіційному заліку наша збірна посіла четверте місце, а за загальною кількістю медалей стала другою. Збірна Росії виграла 80 медалей (30+28+22), в активі збірної Німеччини - 15 медалей (9+5+1), а канадці завоювали 16 нагород (7+2+7).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram