>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Підгрушна: якби ми знали про події у країні, не відомо, чи змогли б виграти естафету в Сочі

Українки здійснили вчинок, вигравши гонку

Підгрушна: якби ми знали про події у країні, не відомо, чи змогли б виграти естафету в Сочі
Фото: EPA/UPG

Капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Підгрушна вже не братиме участі в цьому сезоні. Понад те, Олена не виключає, що може завершити спортивну кар'єру.

"Я фізично, за станом здоров'я, не можу виступати. Адже не можна звинувачувати в цьому свій організм? Добре, що здоров'я дозволило мені виступити на Олімпіаді і проявити себе там, де це було найнеобхідніше. Життя не закінчується на декількох етапах Кубка світу. Хоча про продовження кар'єри говорити ще не будемо. Я йду в декретну відпустку, тому на найближчий рік я беру паузу.

Я не задоволена жодним своїм індивідуальним стартом на Олімпіаді, тому що я була не в оптимальній формі, про якийсь пік форми говорити не доводилося. У Сочі показано далеко не ті результати, на які я налаштовувалася і до чого готувалася останні чотири роки. Причин багато. Це і стан здоров'я, адже перед Олімпіадою я перенесла хворобу, і фізичний стан був далеким від оптимального. Десь позначилася і недостатня акліматизація, не зовсім я була готова виступати на висоті.

Ситуація в країні? Ми не мали часу детально стежити за подіями в країні. Щось бачили по телевізору, щось в Інтернеті. Мене інформацією постачав переважно чоловік (Олексій Кайда, депутат ВР від ВО "Свобода"). Тепер я здогадуюсь, щоб мене не засмучувати, він дуже багато чого просто не розповідав. Якби ми знали всю правду - не відомо, в якому моральному стані ми були б і не факт, що змогли б виграти естафету. Може, трохи несподівано, але після переможної естафети, ті хто мав інформацію, разом із привітаннями висловлювали нам і своє співчуття. Однак водночас говорили, що на тлі тієї ситуації, що склалася в країні, ми здійснили вчинок, гідний справжніх героїв", - розповіла Підгрушна в інтерв'ю biathlon.ua. Нагадаємо, на Олімпіаді в Сочі жіноча збірна України (сестри Семеренко, Джима, Підгрушна) виграла естафету. В індивідуальних гонках Підгрушна виступила невдало. На думку тренерів, через хворобу Олена не змогла набрати оптимальні кондиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram