>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Коньков не бере участі в діяльності ФФУ і абсолютно її не контролює, - Попов

Президент ФФУ погрожував членам виконкому, намагаючись зірвати матч з США

Коньков не бере участі в діяльності ФФУ і абсолютно її не контролює, - Попов
Фото: www.fcsevastopol.com

Віце-президент Федерації футболу України Анатолій Попов повідомив, що президент ФФУ Анатолій Коньков не відповідає на дзвінки і не керує федерацією.

"Наразі ми не знаємо і нам не цікаво, де перебуває Коньков і що він робить. Він не бере жодної участі в діяльності ФФУ і абсолютно її не контролює.

З огляду на те, яка ситуація склалася в Україні, справ у федерації досить багато і президент головного футбольного органу країни має брати безпосередню участь у його роботі.

Однак Анатолію Конькову, очевидно, не до цього. Я, як перший заступник Конькова і віце-президент Федерації футболу України, маю намір діяти в ситуації, що склалася за статутом. На кону - честь всього українського футболу. У нас дуже багато роботи.

У першу чергу, нам необхідно визначитися з майбутнім українського чемпіонату, визначитися з датою відновлення національної першості

. Спільне засідання з цього питання виконкому ФФУ і керівництва футбольних клубів прем'єр-ліги із запрошенням представників СБУ та МВС відбудеться в четвер. Коньков, до слова, з'являвся днями і намагався умовити членів виконкому не проводити це засідання, але воно все-таки відбудеться.

Про скасування матчу з США мови не було взагалі. Команда вже готувалася до вильоту на Кіпр, як раптом ми побачили нашого президента Анатолія Конькова у прямому ефірі якогось телеканалу, який заявляє про те, що за його рішенням гра з США не відбудеться. Це шокувало абсолютно всіх.

Члени виконкому, співробітники ФФУ почали терміново шукати Конькова, щоб отримати від нього хоч якісь пояснення. Однак він зник і не виходив ні з ким на зв'язок. Шукали його по всій Україні, але марно.

У підсумку виконком федерації ухвалив колегіальне рішення все-таки провести товариську зустріч з США на Кіпрі. Ми просто не мали права скасовувати гру всього за пару днів до дати її проведення. У такому разі нам би загрожували серйозні санкції з боку ФІФА і УЄФА. Збірна України вилетіла на Кіпр.

Тут-то і з'явився Коньков, який по телефону почав залякувати членів виконкому і вимагав відмовитися від проведення матчу з США. Але, слава Богу, ніхто не злякався і не піддався на цю провокацію, і кожен залишився при своїй думці. Вже після цього, коли Коньков, мабуть, зрозумів, що матч з американцями таки відбудеться, на сайті ФФУ він виступив із заявою, в якій говорив про те, як важко було йому прийняти це рішення, яку чудову роботу він виконав і все в такому дусі", - підсумував Попов.

Нагадаємо, у вівторок кілька обласних федерацій (Київська, Полтавська, Тернопільська) висловили Конькову вотум недовіри і попросили розглянути

питання про відставку президента на черговому виконкомі ФФУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram