>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Колишнього капітана "Барси" засуджено румунським судом до трьох років в'язниці

Попеску "нахімічив" з трансферами

Зірка румунського футболу 90-х років Георге Попеску отримав три роки в'язниці за махінації з трансферами.

Румунський суд визнав колишнього Георге винним в ухиленні від сплати податків і відмиванні грошей в період з 1999-го по 2005-й роки.

Разом з Попеску "погоріли" і кілька відомих румунських футбольних функціонерів.

Найсуворіше покарання у цій справі отримав колишній президент бухарестського "Динамо" Крістіан Борча, засуджений на шість років і чотири місяці. Екс-президент бухарестського "Рапіда" Георге Копосу отримав три роки і вісім місяців в'язниці. Генменеджера "Стяуа" Міхая Стойка засуджено до трьох років і шести місяців. Також тюремний терміний отримають два агента, причетні до цієї справи.

Розслідування показало, що ділки не сплатили в скарбницю Румунії близько 1,7 млн євро. Постраждали і футбольні клуби: "Рапід", "Динамо" (Бухарест), "Оцелул", "Глорія" не отримали 10 млн євро.

Серед трансферів, які стали підставою для порушення справи, було три міжнародні переходи: Ніколає Митя з бухарестського "Динамо" в голландський "Аякс", Космина Контра з "Динамо" в іспанський "Алавес", Йонеля Ганя з румунської "Глорії" у німецький "Штутгарт".

Зазначимо, що 46-річний Попеску, який носив капітанську пов'язку в "Барсі" і визнавався кращим футболістом Румунії шість разів, вважався головним кандидатом на посаду нового президента місцевої Федерації футболу, вибори якого були заплановані на 5 березня. Георге навіть повідомив румунські ЗМІ, що якщо він стане президентом, то національну збірну Румунії очолить Мірча Луческу. Містер пізніше спростував слова Попеску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram