>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: потрібно негайно відновити чемпіонат України

Містер і його підопічні залишилися в Донецьку

Луческу: потрібно негайно відновити чемпіонат України
Фото: EPA/UPG

Чемпіонат України з футболу має бути відновлено. Такої думки дотримується головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу:

"Після старту весняної частини чемпіонату, ми продемонструємо всьому світу, що Україна продовжує жити і працювати. І, що найголовніше, залишається стабільною країною. Футбол стане тому головним підтвердженням. Саме футбол, тому що він об'єднує мільйони людей. Немає жодної причини для скасування чемпіонату. Нам просто необхідно продовжити його негайно!

Я свідомо відмовляюся вивозити команду в іншу країну для продовження підготовки. Зараз ми зобов'язані бути тут, в Україні. Спорт - перше, що може стабілізувати ситуацію й об'єднати народ. Нам без різниці, з командою з якого регіону зараз грати. Це я заявляю з абсолютною відповідальністю від свого імені та від імені всіх футболістів "Шахтаря".

У цій ситуації Федерація футболу України та Прем'єр-ліга повинні взяти на себе відповідальність і негайно відновити чемпіонат. Його старт дасть усім відчуття того, що країна повертається до нормального життя. Зараз немає необхідності їхати з країни. Навіщо? Це був би сигнал нашої слабкості. А ми не слабкі! У нас все нормально.

Справа в тому, що ніхто не хоче зараз приїжджати в Україну. Тому ми зобов'язані дати відчути всьому світу, що приїжджати сюди можна з будь-якого регіону і будь-якої країни. Життя в Україні триває. Ми чекаємо на повернення наших футболістів зі збірних. Готові почати чемпіонат вже цього тижня. Це дуже-дуже важливо зараз! Футбол може допомогти, запевняю вас. Тому що Україна - країна з величезною кількістю уболівальників, людей, які живуть футболом, люблять його. Вони хочуть повернутися на стадіони, підтримувати свої команди, переживати спортивні, а не політичні емоції. Для цього я, іноземець, залишаюся тут, в Україні! Сподіваюся, Федерація футболу України та Прем'єр-ліга приймуть правильне рішення".

Нагадаємо, старт весняної частини чемпіонату України відклали на невизначений термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram