>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: суддя не призначив два пенальті

Гра "гірникам" вдавалася, але...

Луческу: суддя не призначив два пенальті
Фото: EPA/UPG

Донецький "Шахтар", сенсаційно програв удома чеській "Вікторії", вилетів з Ліги Європи. Після матчу головний тренер "гірників" Мірча Луческу поскаржився на невдачу і роботу судді:

"Складно аналізувати такий матч. Мати 18 кутових і 30 ударів в бік воріт... М'яч котиться по лінії... І програти після двох рикошетів... Дуже важко. Занадто легко було б говорити, що тільки вдача суперника привела до цих голів. Можливо, ми вийшли занадто розслабленими, тому що створювали дуже легко моменти у штрафному майданчику суперника, думаючи про те, що в будь-який момент можемо забити.

І після цього, на жаль, рикошет, коли кинулися наші три гравці під м'яч.... І відразу отримали гол у свої ворота. Але й це не найстрашніше. Другий гол теж наша колективна помилка в обороні. Один з футболістів суперника повів наших трьох у штрафний майданчик. А другий залишився і пробив. Знову рикошет, і ми почали програвати 0:2.

Претензії висунути до своїх футболістів мені дуже складно. Грали, дуже багато створювали. Плюс воротар "Вікторії" творив чудеса. За рахунку 0:0, думаю, суддя і пенальті міг призначити, коли м'яч вдарився в руку суперника. Але, мабуть, арбітр теж думав, що з нашою грою ми самі заб'ємо, і пенальті не варто призначати. Я вже 10 років тут, а ми всього лише два 11-метрових пробили, ще й зовсім непотрібних. Один раз "Бразі" за рахунку 2:0, а другий - з АПОЕЛом, коли вже нічого не вирішувалося.

До цієї прес-конференції розмовляв з румунським телебаченням. Вони сказали, що були стовідсоткові пенальті. Можливо, якщо б один з них призначили, і ми забили, то по-іншому б пройшла гра. Але це в жодному разі нас не виправдовує. Це урок для всіх нас, і для наших футболістів в першу чергу.

Все одно хочу привітати "Вікторію". Це дисциплінована і агресивна команда, якій до того ж сьогодні пощастило. Вітаю їх з цією перемогою і з виходом у наступний етап Ліги Європи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram